Ana SayfaPiyasaYibitaş ve İDAŞ sorusu---

Yibitaş ve İDAŞ sorusu

1 / 2
Yibitaş ve İDAŞ sorusu
22 Kasım 2016 - 10:14 www.borsagundem.com

DÜŞÜK HACİMLE İŞLEM GÖRÜYOR

SORU- Yibitaş hisse senedi sahibiyim. Kâr payı alma kuponları mevcut. Ne yapmam gerekiyor? Hisse senetlerimi satmayı düşünüyorum, nasıl satabilirim?

Turgay Yılmaz

CEVAP-Piyasa Öncesi İşlem Platformunda (PÖİP) işlem gören Yibitaş, 21 Kasım 2016 günü 1.711 TL’den kapanışını gerçekleştirdi. Şirketin sermayesinin 100 bin TL olması sebebiyle hisse hayli yüksek seviyeden işlem görüyor. Ancak bu rakamdan işlem görmesi pahalı olduğu şeklinde yorumlanmamalı. Hissenin fiyatının yüksek olması ve PÖİP’de bulunması sebebiyle işlem hacmi düşük kalıyor. 

  Elinde hisse senedi bulunanlar bu payları işlem görür tipe dönüştürmek suretiyle borsada satışa konu edinebilirler. Bunun için çalıştıkları aracı kurumlar üzerinden Merkezi Kayıt Kuruluşu’na başvuruda bulunmaları mümkün.  

  Henüz dokuz aylık bilançosunu açıklamayan firmanın son açıkladığı 2016 yılı altı aylık bilançosuna göre kârlı olduğunu görmekteyiz. Kâr rakamı, 2014 yılının aynı dönemine göre yüzde 8,1 artmış görünüyor. Artışın maliyet kaleminde gözlenen düşüşten kaynaklanıyor. Aynı ivmenin korunması halinde yıl sonunda da kârdaki artışın devam etmesi mümkün olabilecek. Hissenin fiyat kazanç oranı ise 6,64 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu oran piyasa koşulları göz önüne alındığında makul kabul edilecek bir seviyeye denk gelmekte. Ancak hisseye ilginin artabilmesi için daha aktif bir pazar koşuluna kavuşabilmesi şart. Bunun ön koşulu ise sermaye artırımından geçiyor. Aksi taktirde düşük işlem hacmi devam edecektir.   

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)