Ana SayfaPiyasaYatırımcı soruyor: Bu hisse alınır mı---

Yatırımcı soruyor: Bu hisse alınır mı

5 / 10
Yatırımcı soruyor: Bu hisse alınır mı
17 Nisan 2014 - 14:32 www.borsagundem.com

YÖNETİCİLERİN VASFI GÖZ ARDI EDİLMEMELİ 

SORU-
Atlantis Yatırım Holding neden aşağı trendde ve hacimsiz? Kısa ve uzun vadede teknik açıdan nasıl bir durum varsayılabilir? Bu hisseyle ilgili bir yol haritası çizer misiniz?

Ahmet Aydoğan

CEVAP-Yatırımcılar bir hisseyi alırken neden aldıklarının cevabını da iyi bilmeleri gerekiyor. Bunun için de her halükarda firmayla ilgili bir değerlendirme ve araştırma yapmaları şarttır. Her yatırımcının değerlendirmesi tarzına göre değişik kriterler öne çıkabilir. Aynı şekilde firmanın özelliğine göre farklı kriterler öne çıkabilir. Gelinen aşamada kimi hisse için teknik, kimi hisse için mali değerlendirme öne çıkabileceği gibi kimi hisse için de yöneticilerin vasıf ve özellikleri, firmaya sağlayabilecekleri katkı öne çıkabilir. 
Atlantis Yatırım Holding için mali ve yöneticilerin vasıfları, yatırımcıların karar verirken incelemeleri gereken iki önemli husus. 2013 yılında zarar açıklayan Şirket’in kimi yöneticileri hakkında çeşitli isnatların olması da dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alıyor. Bu anlamıyla yöneticilerin firmaya verebilecekleri katkı da alt düzeyde kaldığı gibi olumsuz bir sonuca da götürme ihtimali göz ardı edilmemeli. Eğer bir firmayı harekete geçirebilecek ve onu faaliyet gösterdiği sektörde güçlendirecek yönetici vasıflarında eleştiri konusu olacak unsurlar bulunuyorsa o hisseyle ilgili beklentiler de ister istemez düşecektir. Bu tür hisselerde daha ziyade spekülatif hareketler öne çıkacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek18 Nisan 2014 19:58

    Goldaş rezaleti devam ettiği sürece bu şirketlerin hisseleri tuvalet kağıdı olarak bile kullanılmaz.

  • yaprak17 Nisan 2014 21:11

    İhlaslı ihlaslı ihlas hisseleri aldık. Ocağımızı söndürdü. Bu hisseler ile ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.

  • Yatırımcı17 Nisan 2014 18:48

    EMBYO dab ve yatırım ortaklıklarından uzak durun. Onun yerine BES e girin daha fazla kazanırsınız.

  • yatırımcı17 Nisan 2014 15:55

    surda sorulan hisselerde bir düzgün sinpaş var digerleri fasa fiso biz ky ler boyle hisseleri aldıkca cok sorarız daha