Ana SayfaPiyasa​Yatırımcı ‘Bakanlar Medya’yı sordu---

​Yatırımcı ‘Bakanlar Medya’yı sordu

1 / 2
​Yatırımcı ‘Bakanlar Medya’yı sordu
29 Aralık 2014 - 11:53 www.borsagundem.com

BÜYÜK ORTAĞIN ELİ CEBİNE GİDECEK
SORU (1) - SPK, Bakanlar Medya'nın izahname ve tasarruf sahiplerine satış duyurusunu onayladı. Bu haber hisseyi nasıl fiyatlandırır?
Hüseyin Semiz
CEVAP-Bakanlar Medya Yönetim Kurulu, 19  Haziran 2014 günü aldığı kararla 3 milyon 365 bin TL olan çıkarılmış sermayesini yüzde 135 bedelli artırarak 7 milyon 907 bin TL’ye çıkarmak istiyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan SPK ise geçtiğimiz 16 Aralık 2014 tarihli Haftalık Bülteninde yayınladığı kararı ile bedelli sermaye artırımını koşullu kabul ettiğini bildirdi.
Kurul aldığı kararla bedelli sermaye artırımının, Şirkette yüzde 65 pay sahibi Ahmet Bakan’a tahsis edilmesini istedi. SPK bu kararı ile yüzde 65 pay dışındaki hissedarları korumak istediği anlaşılıyor. Zira Firmanın mali yapısı hiç de iç açıcı değil. Son üç yılın ilk ikisinde zarar ederken son açıklanan 2014 yılı altı aylık bilançosunda zararın arttığı gözleniyor. Bu koşullarda hakim ortak dışındaki ortakların riskini yükseltmemek için Kurul’un önceliği büyük hissedara vermesi anlaşılır bir yaklaşım. Kararla Şirketin ihtiyacı bulunan nakdin küçük ortaklardan değil büyük ortaktan temin edilmesi istenmekte.
Öte yandan diğer ortakların da sermaye artırımına katılmak isteyebileceğini göz önünde bulunduran Kurul, bu yolu da tamamen kapatmadı. Dileyen ortağın, büyük ortağın hisseleri alma tarihinden itibaren 30 gün içinde aynı fiyat üzerinden payları oranında alım yapabilecek. Diğer taraftan büyük ortağın bu alımlar dışında elindeki payları bir yıl buyunca satması mümkün olamayacak.
Kâr edemeyen firma riski bir yapıya sahip bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)