Ana SayfaPiyasaVakıf GYO ve Duran Doğan sorusu---

Vakıf GYO ve Duran Doğan sorusu

1 / 2
Vakıf GYO ve Duran Doğan sorusu
12 Haziran 2017 - 08:17 www.borsagundem.com

KÂRI GERİLİYOR

SORU- VKGYO’nun 16 Haziran’dan sonra (genel kurul var) fiyatı 3,50’yi görebilir mi?

Ahmet Hoşafçı 

CEVAP- VAKIF GYO, 10 Mayıs 2017 günü yaptığı Genel Kurul Toplantısında ortakların önerisi üzerine toplantının ertelenmesine karar verdi. Ancak ortakların neden erteleme talebinde bulunduğuna dair bir açıklama yapılmadı. Sonrasındaysa toplantının 16 Haziran 2017 günü yapılacağı duyuruldu. Genel kurulun gündeminde rutin maddelerin dışında özel bir durum bulunmuyor. Bununla birlikte yönetim kurulunun daha önce verdiği teklif kapsamında yüzde 2,11 oranında bedelsiz sermaye artırımı oylanacak. Hemen yeri gelmişken belirtmek isteriz ki bedelsiz sermaye artırımları nedeniyle hisselerde çoğu zaman çıkış gözlemlenebilmekte. Fakat her hisse için böylesi bir gelişmenin olacağını söylemek doğru olmadığı gibi tersi yönde düşüşlerin yaşandığı da görülmekte. 

Bir hissede istikrarlı çıkış yaşanabilmesi ise daha ziyade firmanın mali yapısıyla ilgili olumlu gelişmelerle bağlantılı bulunuyor. Günlük haber ya da gelişmelere bağı çıkışlar ise sınırlı kalmakta. Bu nedenledir ki Vakıf GYO ile ilgili değerlendirmede bulunurken firmanın uzun vadede mali yönü hakkında gözlemde bulunmak daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. 

Geçtiğimiz yıl kârı gerileyen şirketin bu yılın ilk çeyreğinde de kârdaki düşüş devam etti. Aynı ivmenin sürmesi halinde şirketin bu yıl sonunda da kârında düşüş sürecek. Kârın düşük seviyede bulunması hissede yükseliş gözlense de bunun devam etme ihtimalini zayıflatmakta. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 16,10 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 5,97 seviyesinde. Söz konusu durum fiyat kazanç oranın sektörün üzerinde bulunmasına yol açıyor. Bu da hissedeki çıkış üzerinde baskıya neden olacaktır. Kârını düzenli olarak artırması ise hissenin önünü açmaya olanak tanıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)