Ana SayfaYatırımcı KöşesiVakıf Finansal ve Sabancı Holding sorusu---

Vakıf Finansal ve Sabancı Holding sorusu

2 / 2
Vakıf Finansal ve Sabancı Holding sorusu
04 Şubat 2019 - 08:23 www.borsagundem.com

DİRENÇ BÖLGESİNE YAKLAŞTI

SORU- Sahol üzerindeki baskının sebebi nedir? Her şey olumlu yönde ilerlemesine rağmen, bilanço fk çok iyi olmasına rağmen global riskler azalmasına rağmen sürekli gözü yere bakıyor. Çok büyük bir holding olmasına rağmen çok sığ hisseler gibi işlem görüyor. Sanal ortamda tuvalet kağıdı olarak nitelendiriliyor. Çok yazık… 

Cengiz Doğrul 

CEVAP- Borsada işlem yapan yatırımcıların düşük riskle getiri elde edebilmeleri için istikrarlı büyüme sergileyen hisseleri takip etmelerinde yarar var. Öte yandan her hissenin farklı bir hareket tarzı olduğu unutulmamalı. Bu nedenle yatırımcıların ilgilendikleri hissenin hareketini iyi takip edebilmesi yerinde olacaktır. Hareketin dalgalanma tarzına bağlı olarak işlemlerde bulunması daha yerinde bir yaklaşım olacaktır. Bu kapsamda bir şirket istikrarlı büyüme sergilemese de yatırımcısına getiri sağlama imkanı her zaman için olabilecektir. Sabancı Holding’e ait hissenin davranışı yakından incelendiğinde de bunu söylemek mümkün. Geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde 2012 yılından bu yana dalgalı bir seyir izlediği gözlenmekte. Hissede istikrarlı bir çıkış olmasa da yakından takip edenler destek bölgesinde alım yaparken direnç bölgesine geldiğinde satarak getiri elde etmeleri söz konusu olabilmekte. Hisse son iki haftada da destek bölgesine yakın seviyelerde işlem görürken piyasadaki genel seyrin de etkisiyle hızla yükseldi ve 9,64 TL’ye kadar çıktı. Buralardan kâr satışlarının gelmesi ile bir miktar gevşeyen hisse, şimdilerde 9,13 TL’den işlem görüyor. Mevcut yatay kanalın çalışmaya devam etmesi halinde bu seviyelerden alım yapmak daha fazla risk içerecektir. Zira düşme olasılığı artık daha fazla öne çıkmakta. Bu da hisseye ilişkin kâr satışlarının devam etme olasılığını artıracaktır.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ04 Şubat 2019 11:53

    sabancı grubuna ait tüm hisse senetleri % 100-200-300 oranında yatırımcısına kayıp ettirdi.asla sabancı grubuna ait hiç bir hisse senedini almayın derim ben almıyorum.