Ana SayfaHisse Öneri ListesiUzmanlardan 11 hisse için öneriler!---

Uzmanlardan 11 hisse için öneriler!

11 / 11
Uzmanlardan 11 hisse için öneriler!
01 Kasım 2013 - 14:25 www.borsagundem.com

Ford Otomotiv: Şirketin üretimini yaptığı Ford Cargo kamyon ve Ford Transit araçlarında kullanılmak üzere gerçekleştirdiği, yeni 6 ve 4 silindirli motor imalatı ve motor müracaatı onaylandı. Şirket 187 milyon TL tutarında yatırım teşviki aldı. Küresel kriz sonrası Avrupa ve iç pazardaki kaybını alternatif pazarlarla telafi eden Ford Otosan’ın Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri, Meksika, Kosta Rika gibi ülkelere ilk kez ihracat yapmaya başlayarak Avrupa’daki krizden minimum düzeyde etkilendiğini söyleyebiliriz.
Türkiye’nin bölgede hafif ticari araç üretimi konusunda yakaladığı üs avantajını olumlu kullanan şirket 2014’te 400 bin kapasiteye ulaşarak her yıl yüzde 10 büyümeyi hedefliyor. Ayrıca şirketin ticari araç segmentinde model çeşitliliği sunma isteği de rakiplerine oranla öne çıkmasına neden olabilir. Öte yandan, şirketin Ford Cargo modeli, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yollara çıkarken; güçlendirilmiş klima, filtre ve radyatör içeren “sıcak iklim paketi” donanımlı Ford Cargo’lar katar, Kuveyt Umman, Bahreyn, Yemen ve Sahra Altı Afrika’sında da pazara girmeye hazırlanıyor. Türkiye genelinde 17 milyonun üzerinde araç bulunuyor. 20 yaş üzerindeki araç sayısının ise yaklaşık 4 milyonun üzerinde olması, hurda teşviki ihtimalini artırıyor. Bu da şirket için bir avantaj olabilir. Ford Otomotiv hisseleri için orta vadede 34 TM hedef fiyatla yüzde 15 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.

PARA Dergisi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş01 Kasım 2013 23:00

    bizim toptan içinde 33 35tl hedef fiyat veriyordunuz şimdi ne oldu bizi kandırdınız yazıklar olsun sizin gibi yorumculara