Ana SayfaŞirket HaberleriO hisselerde hedef fiyat tut tavsiyesi verdi---

O hisselerde hedef fiyat tut tavsiyesi verdi

5 / 8
O hisselerde hedef fiyat tut tavsiyesi verdi
04 Mart 2019 - 09:22 www.borsagundem.com

Ak Yatırım, Petkim için 5,90 TL hedef fiyat ile 'Endekse Paralel Getiri' tavsiyesini korudu.

Ak Yatırım'ın  konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: 

"Petkim yılın 4. çeyreğinde 44mn TL zarar açıkladı. Ak Yatırım’ın net kar beklentisi 40mn TL iken piyasa beklentisi 77mn TL seviyesindeydi. Geçen yılın aynı döneminde 365mn TL net kara karşılık 4. çeyrekte 44mn TL zarar kaydedilmesinin en önemli sebebi Ekim ve Kasım aylarında gerçekleşen planlı fabrika duruşu gösterilebilir.

Satış hacminin %26 düştüğü çeyrekte, ürün fiyatlarının da gerilemesi sonuçları olumsuz etkiledi. Buna rağmen, geçen yılın aynı dönemine göre TL’deki değer kaybı sebebi ile satış gelirleri 2milyar TL ile sabit kaldı. Kapasite kullanımının %50’ye düşmesi faaliyet kar marjını (FAVÖK) %4 seviyelerine çekerken bizim beklentimiz %9 piyasa beklentisi ise %8 seviyesindeydi. Diğer yandan, 103mn TL tutarındaki kur farkı giderleri ve 32mn TL’lik stok değer düşüklüğü karşılığı 4. çeyrek sonuçlarını olumsuz etkiledi.

Şirket’in net borcunun yıllık FAVÖK’üne oranı bir önceki çeyrekteki 2,54 seviyesinden 2,95’e yükseldi. 4. çeyrek sonuçlarının açıklamasından önceki iki haftada hissenin endekse göre %5 zayıf performans göstermiş olmasına rağmen, beklentileri karşılayamayan sonuçlara piyasa tepkisinin olumsuz olmasını bekliyoruz.

Petkim için 5,9TL hedef fiyat ve Endekse Paralel Getiri tavsiyemizi koruyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)