Ana SayfaYatırımcı KöşesiTofaş Otomobil ve Kerevitaş sorusu---

Tofaş Otomobil ve Kerevitaş sorusu

1 / 2
Tofaş Otomobil ve Kerevitaş sorusu
19 Temmuz 2023 - 09:56 www.borsagundem.com

AĞUSTOSTA FABRİKAYI BAKIMA ALIYOR

SORU- Tofaş’ın fiyat durumu nasıl? Sizce nereye kadar gider? Beklenti nedir?

Kazım Gül

CEVAP- Tofaş Otomobil düzenli yükselen fiyat hareketiyle yatırımcısına kazandıran hisselerden biri. Son üç yılın fiyat seyri incelendiğinde dolar bazında da kayda değer bir çıkış sergilediği gözleniyor. Mart 2020’de yaklaşık 1,83 dolar seviyesinde bulunan hisse içinde bulunduğumuz 2023 yılında bir ara 12,02 dolara kadar çıkarken şimdilerde 9,11 dolar seviyesinde bulunuyor. Geride kalan üç yılı aşkın zaman diliminde dolar bazında kayda değer bir artış gerçekleştirdi. Son kapanışı 244,30 TL olan hisseye yönelik yatırımcı ilgisinin uzun yıllar güçlü şekilde korunduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Arada yaşanan kâr satışları ile fiyat düzeltmesine gitmekle birlikte çıkışını bu güne kadar sürdürdü. Altı aylık mali verilerini 27 Temmuz 2023 günü açıklayacak olan şirketin son paylaştığı 2023 ilk çeyrek mali tablolara göre dönem kârı yüzde 115,52 oranında yükseldi. Şirketin kârlılık oranını satış gelirinden daha hızlı büyütmesinde maliyet ve finansman giderlerini kontrol altında tutabilmesiyle yakından alakalı olduğunu not etmek gerekiyor. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket ağustos ayında planlı bakım ve onarım ile personelin yıllık izinlerini kullandıracak. Bu çerçevede 7-30 Ağustos 2023 tarihlerinde üretime geçici olarak ara verecek. Bu sürede çalışanların yıllık izinleri kullandırılırken fabrikada sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DIMBIL19 Temmuz 2023 10:31

    Dostum tüm hisselerde geçmiş olsun.Bir daha bu fiyatları bulamayabilirsiniz.hisseler son dört yılda 1-150kadar yükseldi daha ne yükselecek söylermisiniz.

  • AHMET ÖZBİLEN19 Temmuz 2023 10:30

    Uzun sürede açamaz.Çünkü akaryakıt uçtu, bankalar kredileri durdurdu verselerde astronomik faizler kime satacaklar ancak yurtdışına ucuz işçilikten köle işçiliğinden satarlar ise satarlar.