Ana SayfaHisse Öneri ListesiSon beş yılın Ramazan hisseleri---

Son beş yılın Ramazan hisseleri

3 / 10
Son beş yılın Ramazan hisseleri
25 Mayıs 2015 - 11:53 www.borsagundem.com

BİM VE CCİ ÖNDE

Tablomuzda bu hisselere yer ver­dik. Tabloda yer alan hisseler, hem bu süreçlerde endeksin üzerinde performans sergiledi hem de negatif getirişi olan hisseler çalışmaya dahil edilmedi. Burada 2011 yılında ve özellikle 2013'te borsanın Ramazan ayı öncesindeki bir ayda FED karar­ları ve Gezi Parkı olayları etkisiyle çok sert düşüşler yaşadığını hatırlat­mak gerekiyor.
Bu açıklamayı yaptıktan sonra hisse performanslarına bakıldığında, BİM ve Coca Cola İçecek (CCİ) şirketleri, beş yılın dördünde endeksin üzerinde ve artı getirilere sahip ola­rak öne çıkıyor. Organize perakende gıda sektörünün en büyük şirketi BİM, bu süreçte önemli bir potansi­yel sunuyor. Yine son yıllarda Ramazan'ın yaz aylarına geliyor olmasının içecek şirketi Coca Cola İçecek'i dönemsel olarak da olumlu etkilediğini söylemek mümkün.
Bu iki hissenin haricinde son beş yılın üçünde BİST-100'ün üzerinde ve   artı   getiriye   sahip   hisseler, Kerevitaş, Ülker Bisküvi, Uyum Gıda ve Migros oldu. Şirketlerle ilgili son durumları haberimizin tablosunda okuyabilirsiniz. Analistler, bu hisse­lere yatırım yaparken Ramazan ayı beklentisinin yanında mali yapısına, son dönemdeki hisse performansına ve işlem hacmine de dikkat edilmesi­ni tavsiye ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO21 Haziran 2015 10:24

    RAMAZAN BİTTİ SENEYE ARTIK

  • AYHAN ARABACI25 Mayıs 2015 23:13

    EVET MİĞROS KİPA MAĞAZALARINI ALMAK İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR,KİPADAN YÜKSEK MAAŞ ALAN CİO VE MÜDÜRLERİN ÇIKARILMASI VE TASARRUFA GİDİLMESİ HALİNDE ALACAKLARINI SÖYLEMİŞLER....