Ana SayfaManşetSavaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi---

Savaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi

2 / 8
Savaş Divanlıoğlu'ndan özel yatırım stratejisi
07 Ekim 2015 - 11:45 www.borsagundem.com

YATIRIMCI KİTLESİ AÇISINDAN DİĞER ŞİRKETLERDEN FARKLI BİR YERDEYİZ

Borsagundem.com: Öncelikle hayırlı olsun? Bu görevi bekliyor muydunuz? Biraz Saxo Capital ‘in hedeflerinden bahseder misiniz?

-Kurumsal bankacılık üzerine 1996 senesinde bu işe Amerika’da başladım ve 13 sene Citi Group’da çalıştım. 2006 yılında da Türkiye’de Citi Menkul Değerler’i kurdum ve 2009 yılına kadar yönettim. Sonrasında Polonyalı  XTB şirketinin Türkiye ofisini sıfırdan kurdum ve 5 sene XTB’nin ‘Genel Müdürlüğü’nü yaptım. Şimdi de Saxo Capital Markets Ülke Başkanı oldum.

Saxo Capital Markets çok uzun zamandır beğenerek takip ettiğim bir şirket. Dünyada bu işin liderlerinden ve işini profesyonelce yapmaya çalışan ciddi bir kurum. Çok fazla ülkede gerek kendi şubeleriyle gerekse platformunu sağladığı bankalar aracılığıyla varlığı olan bir kurum. Bir de benim kişisel olarak da takip ettiğim bir kurum.  Çünkü platformun üstünden tek bir hesaptan 30 bin tane üründe yatırım yapabiliyorsunuz. Bu da çok fazla şirketin sunabildiği bir özellik değil. O yüzden çok memnunum beni de aralarına aldıkları için. Daha 1,5 ay olmasına rağmen burada çok keyifli zaman geçiriyorum. Ama bu 1,5 ay bana 1 yıl gibi geliyor. Çünkü çok fazla aktivite yaptık. Hatta geçtiğimiz bayram haftasında bütün ülke, bölge müdürleri ve şirket sahipleriyle toplandık,  2016 yılının planlarını konuştuk. Biraz beyin fırtınası yaptık ve beni çok heyecanlandıran bir ortam buldum. O yüzden de çok keyfim yerinde.

Bizim şirketimizin Türkiye’deki konumu diğer şirketlerle karşılaştırdığımızda zor bir konum. Çünkü ne bankayız, ne de tam bir aracı kurumuz. Küçük yatırımcıya çok fazla hitap eden bir şirket değiliz. Daha çok ciddi profesyonel yatırımcının dünyadaki alım-satımına aracılık etmeye çalışan ve neredeyse bir yatırım bankası kıvamında bir şirketiz. O yüzden hitap ettiğimiz yatırımcı kitlesi açısından baktığımız zaman diğer şirketlerden biraz farklı bir yerdeyiz. 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)