Ana SayfaPiyasaReysaş GYO ve Sarkuysan sorusu---

Reysaş GYO ve Sarkuysan sorusu

2 / 2
Reysaş GYO ve Sarkuysan sorusu
12 Nisan 2017 - 08:48 www.borsagundem.com

ZİRVE SEVİYELERİNDE İŞLEM GÖRMEKTE

SORU (2) - Sarkuysan yatırım yapılabilir bir hisse midir? Maden arama işi ne durumda? 

Emine 

CEVAP - Sarkuysan geçtiğimiz şubat ayında yaptığı açıklamada; Kastamonu, Hanönü ilçesinde bulunan maden sahasında arama izin talebinin reddine ilişkin Orman Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılında verdiği kararla alakalı açılan iptal davasının şirket lehine sonuçlandığını duyurdu. Kararın kesinleşip kesinleşmediği hakkında detay bilgi verilmedi. Öte yandan firmanın bu maden sahasıyla ilgili ne tür bir işlemde bulunacağı ya da ne yapacağı hakkında detay bir bilgi de bulunmamakta. 

Hissenin fiyat seyri izlendiğindeyse uzun süredir yükselen bir ivme sergilediği gözleniyor. Arada gelen kâr realizasyonlarıyla gerilese de çıkış ivmesi devam ediyor. Son olarak 21 Mart 2017 günü tarihi zirvesi 4,08 TL’yi test etti ve ardından gelen satışla birlikte düzeltmede bulundu. Halihazırda hisse zirve seviyelerine yakın fiyattan işlem görüyor. Ancak elde edilen kâr, hissenin fiyat hareketi ile uyumluluk göstermiyor. İstikrarsız bir kârlılığa sahip bulunan Sarkuysan’ın 2016 yıl sonu kârı bir önceki yılın gerisinde kalıyor. Fakat bu güne kadar söz konusu çelişki hissenin uzun vadedeki çıkışına engel olmadı. Halihazırda hissenin fiyat kazanç oranı 15,82 seviyesinde bulunuyor. Oran her ne kadar BIST 100 Endeksine dahil hisselerin ortalaması olan 13,14 seviyesinin üzerinde bulunsa da 69,08 olan sektör ortalamasının gerisinde kalıyor. Sektör göstergelerine göre uygun sinyal seviyede bulunması yatırımcıların bu güne kadar ilgisini azaltmamasına imkan tanıdı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim12 Nisan 2017 12:15

    sarkuysandaki içten bilgili hisseleme olayları aynen devam ediyor..içten bilgili..temettüleri aldılar hisseye baskı beleşe hisseyi alış..en önemlisi 3 milyarlık hammaddenin alım cazibesi deniyor***

  • sarkuysan12 Nisan 2017 12:08

    sarkuysandaki olaylar herkesin dilinde..yakın izlemede olduğu biliniyor..her an...

  • perihan12 Nisan 2017 10:03

    sarkuysanın sorunu yönetimdekilerin içten bilgili hisse operasyonları..bunun için fiyat düşük tutuluyor..şirket bilençosuna da yansıyan bu durumun vergi zararlarıda yarattığı herkesin dilinde..ayrıca yönetimin bu operasyonlarının ve hisse düşük fiyatlarının izlendiği**söyleniyor..