Ana SayfaHisse Öneri ListesiPortföydeki hisse oranı yükseldi---

Portföydeki hisse oranı yükseldi

4 / 5
Portföydeki hisse oranı yükseldi
29 Şubat 2016 - 10:34 www.borsagundem.com

PORTFÖY NASIL OLMALI?

Piyasalar açısından takvimin yoğun olduğu bir döneme girilirken portföy dağılımında nasıl bir yapının ortaya çıktığına da baktık. 13 finans kurumuyla yaptığımız görüşmeden ortaya çıkan sonuca göre, en çok önerilen yatırım aracı hisse senedi. Hisse senedinin toplam portföyden aldığı pay yüzde 30,4 seviyesinde. İkinci sırada ise yüzde 17,1 payla TL mevduat var. Döviz tarafında dolar önerisi daha çok öne çıkMakla birlikte euro da portföylerde tavsiye ediliyor. Son dönemde altın önerilerinin de portföylerde olduğunu görüyoruz. Özel sektör tahvilleri de portföylerde olmalı. Ancak burada ÖST konusunu işlediğimiz finans haberimizi okumanızı öneririz.
Ucuz gözüken hisselerdeki fırsatların yakalanabileceğini söyleyen Logos Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Berrin Önder, ancak hisse payını yüzde 10 gibi düşük bir seviyede tutuyor. Türkiye'deki enflasyon ortamının devam edeceği beklentisine dikkat çeken Önder, "Ana para korumak için dolar ve Euro olmalı. Yüzde 13-14 oranlan yakalanırsa, enflasyona göre getiri sağlanabilir. ÖST'lerde de enflasyonun üzerinde getiri sağlanabilir" diyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nihat04 Mart 2016 02:31

    ilk hedef 85000 biraz sabır

  • fener29 Şubat 2016 12:59

    kriz korkusuyla yatırımcı nakite geçti bekliyor. ky nakitte olduğundan borsa düşmüyor iyi mi :D ky malda olsa şimdi 60 bin olmuştuk.

  • tatil en güzeli29 Şubat 2016 12:02

    hepsi boş,endeks bu yaz 50-60.000 arasına düşene kadar hisse misse alınmaz,bu kadar dünyada sorun varken avrupa,asya küçülürken ihracat düşerken,şirket karları azalırken bugünkü endekslerden hisse almak kerizantem olmak demektir bence.