Ana SayfaPiyasaPınar Su ve Sinpaş GYO sorusu---

Pınar Su ve Sinpaş GYO sorusu

2 / 2
Pınar Su ve Sinpaş GYO sorusu
10 Ekim 2017 - 08:28 www.borsagundem.com

ARTAN GELİR KÂRA DÖNÜŞMÜYOR

SORU- SNGYO hissesinde o kadar olumlu haber olmasına (arsa satısı, hisse pay alım beklentisi vs.) rağmen hala büyük bir tepki vermedi. Halka arzından beri sürekli düşüyor dolar bazında. Çiklet fiyatında 

Yılmaz Ekici 

CEVAP-Şirketler gerek faaliyetleri gerekse aldıkları ihale ya da siparişleriyle ilgili her zaman açıklamada bulunabilirler. Bunlar firmaların ileriye dönük beklentilerini de gösteren olumlu gelişmeler. Bununla birlikte söz konusu ihale ya da satışların firmanın ticari hacmi içinde nereye tekabül ettiğini hesaplamak gerekiyor. Aksi taktirde firmanın cirosu içinde önemli bir pay sahip oluşturmayan açıklama ve haberleri gereğinden fazla büyüterek yanlış sonuçlara varmak olasıdır. Şirketlerle ilgili yapılacak değerlendirmelerin nihayetinde mali yapıdan geçtiğini göz ardı etmemeli. 

Sinpaş GYO’nun mali performansı incelendiğinde ise son iki yılda gelirini artırmasına rağmen zarar ettiğini görebilmekteyiz. Son açıklanan 2017 altı aylık bilançosunda da gelirdeki artışa rağmen zarar artarak devam etti. Oluşan zararda gider ve maliyetler etkili olurken zararın artmasında finansal giderlerin etkisine dikkat çekmekte yarar var. Firmanın zarar etmesi ister istemez hissenin fiyatı üzerinde baskıya neden oluyor. On yılı aşkın süredir borsada işlem gören hissenin mevcut fiyat seviyesi halka arz rakamının gerisinde bulunuyor. 22 Haziran 2007 tarihli ilk açılış fiyatı düzeltilmiş verilere göre 1,30 TL’ye denk gelirken şimdilerde nominal değerinin altında ve 9 Ekim 2017 tarihli kapanışı 71 kuruştan tamamlandı. Yatırımcılar güçlü ve istikrarlı bir kârlılık yakalanacağına dair beklentiyi gözlemleyemedikleri sürece hissede düzenli bir çıkış beklemek iyimser bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)