Ana SayfaPiyasaPenguen Gıda ve Eczacıbaşı Yatırım sorusu---

Penguen Gıda ve Eczacıbaşı Yatırım sorusu

2 / 2
Penguen Gıda ve Eczacıbaşı Yatırım sorusu
24 Mart 2017 - 08:42 www.borsagundem.com

BU YIL DA TEMETTÜ VERECEK

SORU- Eczyt ne kadar yükselir? Yüksek temettü ve bedelsiz verecek mi sizce? 

Serkan Ceylan 

C EVAP-Eczacıbaşı Yatırım Holding, uzun süredir yükselen kanal içinde hareket ediyor. Son günlerde çıkış ivmesini artıran hisse, tarihi zirve seviyelerinde bulunuyor. Gelen alımlarla birlikte 23 Mart 2017 günü en yüksek 9,92’ye kadar çıkan hisse, kapanışını 9,83 TL’den gerçekleştirdi. Hisseye yönelik ilgi hissenin yükselmesine olumlu yönde katkıda bulunuyor. Söz konusu ilginin özellikle son günlerde yükselmesi beraberinde çıkış ivmesini de artırmakta. 

Sermayesinin yüzde 77,92’si Eczacıbaşı Holding’e ait olan şirketin son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosunda hem geliri hem de kârı arttı. Gerçekleşen çıkış sonrasında dönem sonu kârı, 100,9 milyon TL’ye ulaştı. Önceki iki yılda ise 25 milyon TL seviyelerinde gerçekleşmişti. Firmanın son açıkladığı dönem sonu kârının yükselmesinde diğer faaliyetlerden gelen gelirin etkisi bulunuyor. Kâr eden şirket aynı zamanda düzenli temettü ödeyen firmalar arasında yer alıyor. Şirket, son olarak geçtiğimiz yıl yüzde 120 oranında brüt temettü dağıttı. Bu yıl da nakit kâr payı dağıtımı söz konusu. Yönetim Kurulunun kararına göre 5 Mayıs 2017 tarihinde dağıtılması öngörülen temettünün oranı brüt yüzde 115. Şüphesiz bu kararın kesinleşmesi için Genel Kurul’un da karar vermesi gerekiyor. Halihazırda alınan kararın değişmesi için bir neden bulunmuyor. Genel Kurul toplantısı ise 13 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Teknik olarak TL bazlı verilerle önünde direnç seviyesi bulunmayan hissenin dolar bazlı verilere göre 23 Mart 2017 tarihli kapanışı 2,69 dolara denk geliyor. Çıkışın devamı halinde ise 2,82 dolar seviyelerinde bulunan direnç bölgesinde satış gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ24 Mart 2017 18:41

    SAYIN YATRIMCI MASASI VURGUN VE SOYGUN AMAÇLI BORSAMIZDA ÇOK SAYIDA ŞİRKET YÖNETİCİLERİ VARDIR BU SEBEPLE KÜÇÜK YATIRIMCI KALMADI DENECEK KADAR AZALDI BU YÖNETİME KARŞI YAZILARINIZI DAHA ÇOK YAZMANIZI ARZ EDERİM

  • zeki24 Mart 2017 15:02

    NUH ÇİMENTO NE OLACAK ONDAN HABER VERİN. SERMAYESİNİN ÜSTÜNDE KAR EDEN ŞİRKET CAN ÇEKİŞİYOR

  • mercan dede24 Mart 2017 12:21

    dikkat edin..ecyap daki yaptıklarını buradada yapabilirler..spk önce ecyapı bi sorsun..nasıl borsasdan çıkardılar milleti yaktılar.tam kartal projesi zamanı millete su yok derler.**