Ana SayfaYatırımcı KöşesiOrma ve Aslan Çimento sorusu---

Orma ve Aslan Çimento sorusu

2 / 2
Orma ve Aslan Çimento sorusu
22 Ocak 2019 - 08:44 www.borsagundem.com

TABAN SEVİYELERDE

SORU- Avrupa Komisyonu, kıtanın çimento devlerinden Cimpor Portekiz üzerindeki tek kontrolün Türk şirketi OYAK tarafından devralınmasını onayladı. Bu gelişme Aslan çimento hisselerine nasıl yansıyacak. Örneğin hisselerinde tavan bekleyebilir miyiz? 

Mehmet. M. 

CEVAP-Aslan Çimento geçtiğimiz ekim ayında yaptığı açıklamayla firmanın dolaylı pay sahipliğinde değişikliğe gidildiğini belirtmişti. Kasım ayında ise ortaklık yapısındaki değişikliğin tamamlandığı dile getirildi. Böylece şirketin sermayesinin tamamı OYAK’ın elindeyken bu oran yüzde 60’a geriledi. Yüzde 40 pay ise Taiwan Cement Corporation’a geçti. Kurulan ortaklık sonucunda yönetim kontrolü değişmediğinden hissedarlara zorunlu pay alımı teklifi yapılmayacak. Öte yandan ekim ayında OYAK ile ilgili önemli bir gelişme daha oldu. Basında yer alan haberlerde Brezilyalı Intercement şirketine ait olan, Cimpor’un Portekiz ve Cape Verde operasyonlarını OYAK’ın aldığı belirtildi. Ancak hemen altını çizmek gerekiyor ki bu operasyon dolaylı olarak Aslan Çimento’nun ticaretini etkileme potansiyeli taşısa da doğrudan gelir üretme imkanı vermiyor. Neticede Aslan Çimento, OYAK’ın ortağı konumunda değil. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın fiyat seyri takip edildiğinde düşen bir eğim içinde hareket ederek taban seviyelere geldiği gözlenmekte. Şimdilerde 8,46 TL seviyelerinde işlem görüyor ve bu seviyelerde güçlü bir desteği var. Hisse, taban seviyelerde işlem görmesine rağmen fiyat kazanç oranı 47,90 gibi hayli yüksek bir seviyede bulunuyor. Son üç yıldır aynı seviyelerde hatta daha yüksek f/k oranı ile işlem görmekte. Aynı şekilde piyasa defter değeri de azalan bir eğim içinde olmakla birlikte 6,47 gibi yüksek hayli yüksek seviyede bulunuyor. Söz konusu göstergeler hissenin çıkış için güçlü bir kârlılığa ihtiyacı olduğunu hatırlatıyor. Kârda istenen istikrarlı artış yaşanmadığı taktirde hissenin göstergelerinin de makul seviyelere gelmesi beklenmemeli. Söz konusu durum hisse üzerinde baskıya neden olmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALAATTİN CAMGÖZ22 Ocak 2019 17:08

    Aynı şekilde afyon çimento da var.hisse senedi çakıldı bir türlü bataklıktan çıkamıyor.tüm çimento hisse senetlerinden uzak durmakta fayda var.