Ana SayfaPiyasaSPK Bülteni'nde yayınlanan önemli kararlar---

SPK Bülteni'nde yayınlanan önemli kararlar

4 / 4
SPK Bülteni'nde yayınlanan önemli kararlar
17 Nisan 2017 - 09:04 www.borsagundem.com

SPK haftalık bülteni yayınlandı. Bültende, yapılan inceleme sonucunda iki aracı kuruma idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 

Alnus Yatırım hakkında yapılan inceleme sonucunda iki ayrı nedenden ötürü toplam 156.294 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. SPK Haftalık Bülten'inde yer alan bilgilere göre, 

Alnus Yatırım'a, kurumun kaldıraçlı işlemlerle ilgili olarak 2016 yılı 3 üncü çeyrek (Temmuz – Eylül) dönemine ait karda ve zararda olan müşteri hesaplarının oransal dağılımını hatalı hesaplayarak internet sitesinde açıklaması sebebiyle 78.147 TL ve çeşitli mecralarda kaldıraçlı işlemlerle ilgili olarak yayımlanan ilan, reklam ve duyurularda Aracı Kurum’un 2016 yılı 3 üncü çeyrek dönemine ait karda ve zararda olan müşteri hesaplarının oransal dağılımının hatalı açıklanması sebebiyle de 78.147 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. 

Kurum toplamda 156.294 TL idari para cezası ödeyecek. 

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 

A1 Capital hakkında yapılan inceleme sonucunda iki ayrı nedenden ötürü toplam 156.294 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. SPK Bülteni'nde yer alan bilgilere göre;

A1 Capital'e, kurumun kaldıraçlı işlemlerle ilgili olarak 2016 yılı 3 üncü çeyrek (Temmuz – Eylül) dönemine ait karda ve zararda olan müşteri hesaplarının oransal dağılımını hatalı hesaplayarak internet sitesinde açıklaması sebebiyle 78.147 TL ve internet sitelerinde kaldıraçlı işlemlerle ilgili olarak yayımlanan ilan, reklam ve duyurularda Aracı Kurum’un 2016 yılı 3 üncü çeyrek dönemine ait karda ve zararda olan müşteri hesaplarının oransal dağılımının hatalı açıklanması sebebiyle de 78.147 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. 

Kurum toplamda 156.294 TL idari para cezası ödeyecek.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)