Ana SayfaPiyasaBüyümede gecikmeli etkiler öne çıktı---

Büyümede gecikmeli etkiler öne çıktı

2 / 4
Büyümede gecikmeli etkiler öne çıktı
10 Aralık 2018 - 10:35 www.borsagundem.com

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, dördüncü çeyrekte hem çeyreklik hem de yıllık bazda daralma görme ihtimalinin yüksek olduğuna değinerek, yıl sonunda yıllık büyümenin %3,2 olmasını beklediklerini kaydetti.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, üçüncü çeyrek büyümesinin iktisadi faaliyetteki yavaşlamayı ortaya koyduğuna dikkat çekerek, "2016 yılının üçüncü çeyreğinden beri -ki o dönemde darbe girişiminin etkisi vardı- ilk defa çeyreklik bazda iktisadi faaliyet geriledi. Tüketim ve yatırım harcamalarında ciddi bir daralmaya işaret ediyor veri. Bu durum kısmen net ihracatın katkısı ile telafi edilmiş. Ancak dikkat çekici bir unsur ise stoklardan gelen ciddi negatif katkı. Bu, kısmen altın ticaretindeki iyileşmeden, kısmen de kurdaki sıçramayla birlikte ara malı ve tüketim malı talebinin stokları eritmek suretiyle karşılanmasından kaynaklanıyor." diye konuştu.

Kanlı, dördüncü çeyrekte hem çeyreklik hem de yıllık bazda daralma görme ihtimalinin yüksek olduğunu ve yıl sonunda yıllık büyümenin 3.2% olmasını beklediklerini belirterek, 2019 ilk çeyreğinde de iktisadi faaliyetin zayıf seyretmeye devam edeceğini, ardından kademeli bir toparlanma sürecine girileceğini düşündüğünü de sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)