Ana SayfaŞirket HaberleriO hisseler için hedef fiyat güncellendi---

O hisseler için hedef fiyat güncellendi

3 / 9
O hisseler için hedef fiyat güncellendi
26 Nisan 2019 - 09:37 www.borsagundem.com

Deniz Yatırım, Tekfen Holding için 28,60 TL hedef fiyatını ve 'AL' tavsiyesini korudu. 

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı: "1Ç19 sonuçları beklendiği gibi proje zararlarının tazmini sayesinde çok güçlü geldi Tekfen Holding 1Ç19’da TRY782 mln net kar açıkladı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde TRY241 mln net kar açıklayan Şirket’in net kardaki yıllık artışın temel sebebi TRY450 mln’luk proje alacaklarından kaynaklanan gelir ve operasyonel performanstaki artış etkili oldu. Sonuçlar beklentilere yakın gerçekleşirken, Şirket 2019 yılı hedeflerinde yukarı yönlü bir revizyona gitti. Buna göre daha önce TRY1.54 mlr olan sene sonu net kar tahmini TRY1.82 olarak değiştirildi.

Tekfen Holding için TRY28.60/hisse olan hedef fiyatımızı ve AL tavsiyemizi korurken, alacak gelirlerini çıkardığımızda 2019 inşaat gelirlerinde aşağı yönlü bir revizyon yapılmış olması hisse üzerinde ilk etapta olumsuz bir etki yaratabileceğini düşünüyoruz.  

Konu ile ilgili detayları bugün saat 16:30’da yapılacak telekonferansta öğrenmeyi umuyoruz. Uzun vadeli hisse performansının yeni inşaat projeleri kazanımlarına bağlı oluşacağını öngörüyoruz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)