Ana SayfaPiyasaMilliyet Pazarlama ve Yeşil Yatırım Holding sorusu---

Milliyet Pazarlama ve Yeşil Yatırım Holding sorusu

2 / 2
Milliyet Pazarlama ve Yeşil Yatırım Holding sorusu
16 Mart 2017 - 08:57 www.borsagundem.com

DEĞERLEME RAPORU ÇIKIŞ GEREKÇESİ OLDU

SORU (2) - Yeşil borsada büyük bir şey yokken neden bu kadar yükseldi? 

Sinan 

CEVAP - Mart 2004’ten bu yana borsada işlem gören Yeşil Yatırım Holding, geçen süre zarfında dalgalı bir seyir izlemekle birlikte düşüş eğiliminden kurtulamadı. Hissenin halka arz fiyatı düzeltilmiş verilere göre 1,75 TL’ye denk geliyor. Arada geçen 13 yıllık zaman dilimine rağmen halka arz seviyesinin gerisinde bulunan hisse, özellikle 1 Mart 2017 günü gözlenen alımlarla birlikte yükseldi. Hisse, 1 Mart 2017 günü kapanışını 0,95 TL’den gerçekleştirirken çıkışla birlikte 14 Mart 2017 günü 2,50 TL’ye kadar yükseldi ve 15 Mart günü kapanışını 2,10 TL’den gerçekleştirdi. 

Hissede son iki haftada gözlenen çıkışa dayanak oluşturabilecek açıklamanın 1 Mart 2017 günlü değerleme raporu olduğu gözleniyor. Söz konusu açıklamada firmanın iştiraki Wowwo E-Ticaret Telekomünikasyon’un değerinin 70,4 milyon TL, Zincir Gayrimenkul’ün değerinin ise 26,5 milyon TL olduğu belirtildi. Şirket her iki firmanın da yüzde 50 oranında hissedarı konumunda bulunuyor. Hissenin fiyatı bu haberle birlikte boşluk bırakarak yukarı yönlü sert bir hareket sergiledi. Halihazırda Yakın İzleme Pazarı’nda bulunan hissenin çıkışına kapılıp pozisyon almak isteyenler açısından riskin hayli yüksek olduğunu hatırlatmak gerekiyor. 

Şirket son açıklanan 2016 yıl sonu bilançosunda, diğer faaliyet gelir kaleminden gelen rakamla kayda değer bir kârlılık açıklasa da önemli olan bu kârlılığın istikrarlı şekilde devam ettirilebilmesi. Mevcut veriler kârlılık noktasında belirsizliğin öne çıktığını gösteriyor. Bu nedenle kârını istikrarlı şekilde artıran firmaların takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)