Ana SayfaYatırımcı KöşesiMigros ve Deva Holding sorusu---

Migros ve Deva Holding sorusu

2 / 2
Migros ve Deva Holding sorusu
01 Nisan 2021 - 08:49 www.borsagundem.com

UZUN VADEDE KÂR DA FİYAT DA ARTIYOR

SORU- Deva neden düşüyor? Durumu ne olur?

Murat Özdal

CEVAP- Borsada çıkışlar kadar düşüşleri de olağan karşılamalı. Mali yapısı zayıf bir firmanın uzun vadede düşmesi kadar güçlü finansal yapıdaki bir şirketin çıkması da şaşırtmamalı. Bu noktada yatırımcı açısından önemli olan mali yapının istikametini tespit edebilmektir. Finansal performans hissenin uzun vadede yönelimini belirleyen ana unsurdur. Kısa zaman aralığında gözlenen sert yukarı ya da aşağı hareketler tepkisel dalgalanmalara yol açsa da uzun vadede mali yapının temel alınmasında yarar vardır. Öte yandan yaşanan fiyat hareketi finansal performansın sınırlarını zorlayacak ölçüdeyse çıkışlarda karşılığını kâr realizasyonu olarak kendisini göstermesi beklenmeli. Bu çerçevede Deva Holding’in mali yapısı incelendiğinde özellikle son iki yılda artan oranlarda gelir ve kârda artış hemen dikkat çekmekte. Büyümenin gücü, hissede yaşanan hızlı artışın hazmedebilmesine imkan verdi. Hissenin fiyatı Ocak 2019’da düzeltilmiş verilerle 3,06 TL seviyelerinde işlem görürken Şubat 2021’de 35,66 TL’ye çıktı. Şimdilerde de 30,42 TL seviyelerinde işlem görüyor. İki yılda yaşanan bu denli yüksek artışa rağmen gerek piyasa defter değeri gerekse fiyat kazanç oranı sektör ortalamasının altında bulunuyor. Bu da uzun vadede alıcıların aktif pozisyonlarını korumalarına olanak tanıyacak bir zemin yaratmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can01 Nisan 2021 20:40

    zarar eden şirket,hangi aracı kurum önerirse önersin üzerine bir çizik atıp geçeceksin,karını sürekli arttıran büyüyen şirket küçük olsun büyük olsun takibe alınmalı,özsermaye sorunu olmamalı

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Nisan 2021 12:10

    iki kat hedef veriyor ama aracı kurumlar migros a.bu dönemde batmakya yakın ve bilançosu zararda olan şirketler iş yaptı diğerleri de altına yaptı.

  • İbrahim Açıkgöz01 Nisan 2021 09:48

    Bu günde Migros operasyonu ama sahibi kılçıklı size yedirmez. O bir Merit değil nihayetinde

  • İbrahim Açıkgöz01 Nisan 2021 09:47

    Siz hisse yorumu değil hisse üzerinde spekulasyon yapıyorsunuz. Verileriniz borsa cahili bir insanla aynı. Saçma sapan yani.