Ana SayfaHisse Öneri ListesiKervansaray için 'UZAK DUR' tavsiyesi---

Kervansaray için 'UZAK DUR' tavsiyesi

1 / 6
Kervansaray için 'UZAK DUR' tavsiyesi
04 Şubat 2014 - 10:57 www.borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan analiz raporu:

"Raporun ilerleyen bölümlerinde ayrıntılarına değinilen birleşme işlemi gerçekleştikten sonra şirket ortaklarının yoğun satışlarına maruz kalan hisse, birleşmeden bu yana %50’nin üzerinde değer kaybederek en düşük 0,34 TL seviyesini görmüştür. Son dönemde Antalya’da bulunan Kundu ve Lara Otelleri gayrimenkullerinin %50’sinin İranlı işadamı Mirahmed Shoseu tarafından satın alınmak istendiği haberinin KAP’ta tekrar yayınlanmasının ardından, şirket ortaklarının tekrar satış gerçekleştirmesi, yatırımcıda ciddi bir olumsuz algı  yaratmış ve sert fiyat hareketlerine neden olmuştur.

Bir süredir hissede satışlar yapan şirket ortağı Bahar Döşem Tekstil’in mevcut durumda %10.62’lik pay oranı yaklaşık 62.5 milyon lot hisseye tekabül etmektedir. Eğer ortak “satış yasağı” kalktıktan sonra hisselerde satış yapmaya devam ederse, KERVN hisseleri baskı altında kalmaya devam edebilir. Benzer durum daha önce bağlı ortaklık (%99.20) Melis Yapı’nın hisse satışlarında da gerçekleşmiş ve hisse hızla değer kaybetmişti.

Yukarıda belirtilen sebeplerden dolayı hissede yatırım yapmak isteyen yatırımcılara alım tavsiyesi vermiyoruz. Ayrıca şirket ortakları tarafından bu denli satışa maruz kalan hisseden “UZAK DUR”ulması gerektiğini düşünüyoruz. UZAK DUR tavsiyemiz hisse fiyatının bundan sonra düşmeye devam edeceği anlamı taşımadığı gibi, hisse fiyatlarında yükselişlerin de olabileceği unutulmamalıdır. Ancak KERVN hissesinde yatırım yapmanın çok fazla risk taşıdığı ve –raporumuzda ayrıntılarıyla ele aldığımız- geçmişte yaşanan durumların KERVN hissesine olan güveni fazlasıyla zedelediği söylenebilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mert05 Şubat 2014 06:42

    Vay yuzsüzler! hem kendi batak şirketinle birleştirip şirketin değerini üçte bire düşürüyorlar hem ortaklık yapısını %90 değiştiriyorlar, yinede çağrı yapmaktan kaçıyorlar! bu kadarda yüzsüzlük olmaz. bu kadarda kanun tanımazık olmaz! Spk bunların butun manupilatif oyunlarını açığa çıkarma çalışmalarına başlamalı. bilançolar ve takaslar ve hesaplar incelenmeli. gerci incelemeye gerek yok hersey çırılçıplak açık zaten

  • Yarbay05 Şubat 2014 06:25

    Kervansaray ile Sis textil ile birleşmeden önceki ve sonraki bilançolarına bakın; Şirket birleşimi öncesi, kervansaray holding hissesi defter değeri 1.50 lira birleşimden sonra 0.40 kuruş. Birleşimden önce Kervansaray holding duran varlıkları hariç sadece şirketin kısa dönem dönen varlıkları, kısa ve uzun dönemli borçların iki katı iken, birleşimden sonra sşs textilin yüklü borçları sermayeyi aşırı eritmiş. Bu işlemle yatırmcının malı nın değeri aşırı eritilmiş. Ve bu birleşmede Sis textilin sahiplerine çok abartılı miktarda 528 milyon lot ihrac edilmiş. Ayrıca şirket birleşiminden sonra MS zeynep Tumer 0.87 -0.93 aralığında piyasadan milyonlarca lot toplamış! Ama daha sonra şirketin elinde bulunan milyonlarca hisseyi 0.40 lardan piyasaya satmış! Peki patron bu yuksek fiatlardan piyasadan hisse topladığı zaman, aynı lot sayısı kadar ve aynı fiattan, şirketin bağlı ortakların elindeki hisseleri alsaydı, hem şirketin kasasına çok daha fazla para girerdi hem de şirketin elinde daha fazla hisse kalmış olurdu! Bu hem şirket hem yatırımcı hem patronun yararına olmaz mıydı? Bu hisse al at işlemlerinin içeriği hem şirketi zarara sokmaya hem piyasa yanıltmacalığına hem piyasa bozuculuğudur. Açık seçik bir manupilasyondur.

  • BROKER05 Şubat 2014 06:21

    Mağdur olan Yatırımcılar aynı mahkemeye gitmeli gereken davaları açmalı olmalı . Kervansaray holdingin Sis textille birleşmeden önce ve birleşmeden sonra oluşan hisse defter değeri ve bilanço yapılarının dökümanlarını, birleşmeden sonra patronların ve şirketin yaptığı hisse al sat işlemleriyle oluşan butun takas ve fiat verilerin yanlarına alarak mahkemeye başvurmalı. Her defasında dolduralım o mahkeme salonunu!! Her sey okadar açık secik ki! Bütün işlemlere baıldığında her şey bu kadar açık seçikken SPK nye bunların yaptığı butun manipulasyonları niye cezalandırmıyor? . Ayrıca tahta oyunları da besbelli. hisseyi bastııp çok düşürmek için, yatırımcıyı bezdirip soymak için, şirketin elindeki onlarca milyon hisseyi kelepire piyasaya sattılar gibi göründüler, ama aslında hisse satışları piyasaya değil kendi dolaylı hesaplarına ucuza aktarmış oldukları aşikar. şirketin elindeki milyonlarca hisseyi 0.38 kuruşlardan piyasaya satacaklarsaydı, ozaman şirket birleşmesinden hemen sonra niye kendileri piyasadan 0.90 dan milyonlarca hisse aldılar? Yatırımcıyı diskalifye etmek için malına konmak için şirket birleştirme koşullarındaki canbazlıklarda bilançolara, hisse ihraç miktarına bakıldımı da okadar açık secik ki! sis textile birleştikten sonra şirket finansal yapısı 3 kat zayıflamış, şirket borç batağına sokulmuş? GÖR BUNLARI SPK!

  • Bora05 Şubat 2014 05:59

    Adamlar tam yuzsuz. Finansal durumu çok yi olan kervansaray holdingi borsada olmayan batak şirketleryle birleştirip hissed eğerini üçte bire düşürüyorlar ve ayrıca ortaklık yapısını %90 değiştiriyor ama yinede hisse çağrısı yapmam diyor! bu memlekette yasa tanımam diyor! hem yatrımcıyı soy hemde

  • Uzak durrrrr04 Şubat 2014 22:30

    Rapordan: Ayrıca şirket ortakları tarafından bu denli satışa maruz kalan hisseden “UZAK DUR”ulması gerektiğini düşünüyoruz. UZAK DUR tavsiyemiz hisse fiyatının bundan sonra düşmeye devam edeceği anlamı taşımadığı gibi, hisse fiyatlarında yükselişlerin de olabileceği unutulmamalıdır.

  • tek tavsiyem 04 Şubat 2014 21:25

    GEDİK HANGİ ŞİRKETİ YATIRIMCIYI KAZANDIRDI ,BUNLARDAN UZAK OLUNMASI ,

  • pippi04 Şubat 2014 21:25

    bende 322543 lot var nanayı yedim galiba ben eminim gün gelecek 10 tl olacak kervanlar :PPP

  • Bir Endex Turev Danışmanlığı klasği!04 Şubat 2014 21:17

    SPK nye bunların yaptığı butun manipulasyonları açığa çıkarmıyor. zaten hersey açık secik. tahta oyunları besbelli. hisseyi bastırmak için, yatırımcıyı bezdirip soymak için şirketin elindeki onlarca milyon hisseyi kelepire sattılar, ama satış yabancıya değil kendi dolaylı hesaplarına. şirketin elindeki milyonlarca hisseyi 0.38 kuruşlardan satacaklarsaydı, ozaman niye kendileri piyasadan 0.90 dan milyonlarca hisse aldılar? bilanço oyunlarıda b açık secik! sis textile birleştikten sonra şirket finansal gucu 3 kat düşmüş? GÖR BUNLARI SPK!

  • Broker04 Şubat 2014 20:37

    Şirket sahipleri hisseleri kimseyesatmadılar. sadece çok kelepre dolaylı olark kendi kişisel hesaplarına vea yandaşlarının hesaplarına aktardılar. Bir taşla iki kuş. hem kağıdı çok aşağıya bastılar hemde hisseleri ucuza şirket hesaplarından kendi kişisel hesaplarına aktardılar.

  • manidar04 Şubat 2014 13:44

    Şirketin sahipleri milyonlarca lot satarken 'uzak durun'tavsiyesinde bulunmayan Gedik,SPK'nın çağrı kararı çıktıktan sonra birden küçük yatırımcıyı düşünür oldu.Zamanlama çok manidar!

  • murat04 Şubat 2014 11:39

    eskidem bu piyasanın şerefi vardı,tahtalar yüzde 500 çıkar düşmezdi,manüplasyon yılda ikiyi geçmezdi,bu spk ve imkb yönetimi burayı batırdı,krizlerde bile para kazanırdım bu yönetimler döneminde korkunç zararım oldu,İNŞALLAH bu yönetimler benim çektiğim sıkıntın aynısını çekerler ne azı ne çoğu aynısını çeksinler yeter.

  • Lawyer04 Şubat 2014 11:28

    Mahkemeye başvurmaları sadece olayı uzatıp zaman kazanıp milleti dökmek için. Mağdur olan Yatırımcılar aynı mahkemeye gitmeli ve taraf olabilir. Sis textille birleşmeden önce ve birleşmeden sonra oluşan hisse defter değeri ve bilanço yapılarının dökümanlarını, Patronların ve şirketin yaptığı al sat işlemleriyle oluşan butun takas verilerin yanlarına alarak. Her defasında dolduralım o mahkeme salonunu!! Her sey okadar açık secik ki!Kervansaray ile Sis textil ile birleşmeden önceki ve sonraki bilançolarına bakın; Şirket birleşimi öncesi, kervansaray holding hissesi defter değeri 1.50 lira birleşimden sonra 0.40 kuruş. Birleşimden önce duran varlıkları bir kenara bırakın, sadece şirketin kısa dönem dönen varlıkları, kısa ve uzun dönemli borçların iki katı iken, birleşimden sonra borçlar valıkların uç katına çıkmış. Yatırmcının malı nın değeri aşırı eritilmiş. Ve Sis textilin sahiplerine çok abartılı miktarda 528 milyon lot ihrac edilmiş.Bu bir birleşme koşulları onaylanabilinir? Anlaşılmaz bir durum. Ms Zeynep şirket birleşiminden sonra 0.87 -0.93 aralığında piyasadan milyonlarca lot toplamış! Ama daha sonra şirketin elinde bulunan milyonlarca hisseyi 0.40 lardan piyasaya satmış! Peki patron bu yuksek fiatlardan piyasadan toplayacağına, aynı lot sayısı kadar ve aynı fiattan, şirketin bağlı ortakların elindeki hisseleri alsaydı, hem şirketin kasasına çok daha fazla para girerdi hem de şirketin elinde daha fazla hisse kalmış olurdu! Bu hem şirket hem yatırımcı hem patronun yararına olmaz mıydı? Budurum hem şirketi zarara sokmaya hem piyasa yanıltmacalığına yorumlanabilinir..

  • AHMET04 Şubat 2014 11:27

    BENİMDE TAVSİYEM GEDİKTEN UZAK DURULSUN PRİZMADA YAPTIĞINI HABER ETSENİZE ETMEZSİNİZ TABİ.......

  • Broker04 Şubat 2014 11:21

    Endex Turev yatırım danışmanlığında Finansman durumu iyi iken bir şirket daha batırıldı borsada olmayan patrona ait batak Sis tekxtlle birleşririlerek.