Ana SayfaPiyasaKalkınma Bankası ve Ege Gübre Fabrikaları sorusu---

Kalkınma Bankası ve Ege Gübre Fabrikaları sorusu

2 / 2
Kalkınma Bankası ve Ege Gübre Fabrikaları sorusu
20 Kasım 2017 - 08:21 www.borsagundem.com

YATIRIMCI TEMKİNİ ELDEN BIRAKMIYOR

SORU- Ege Gübre hissesinde karda artış olmasına rağmen fiyatına yansımıyor. Hisseyi analiz edebilir misiniz? Bu seviyeler alım için uygun mudur? 

Gökmen Taş 

CEVAP- Ege Gübre geçtiğimiz ağustos ayında en yüksek 32,10 TL’ye kadar çıktıktan sonra geriledi. Hisse geçen süre zarfına birkaç defa yukarı atakta bulunduysa da devamını getiremedi ve gelen satışlarla birlikte düştü. Şimdilerde de 24,50 TL’nin üzerinde tutunuyor. Ancak satış baskısının devam etmesi halinde mevcut seviyelerin altına kaymasını gündeme getirebilecektir.   

Ege Gübre’nin en büyük sıkıntısı istikrarlı bir kâr büyümesine sahip olamaması. Şirket bir yıl kârını artırırken ertesi yıl düşürüyor. Geçtiğimiz yıla kadar bu rutin devam etti. Firmanın 2016 yıl sonu kârını artırması sebebiyle bu yıl sonunda aynı döngünün sürmesi halinde kârını düşürmesi beklenmeli. Ancak açıklanan 2017 dokuz aylık bilançosunda kârda kayda değer bir artış gözlendi. Söz konusu durum bu yıl için rutinin bozulacağı yönündeki ihtimali güçlendiriyor. Bununla birlikte yatırımcıların geçmiş alışkanlık ve beklentiyle hareket ettikleri ve satış ağırlıklı işlemlerin öne çıktığı görülmekte. Söz konusu durum hisse üzerinde baskıya neden olurken fiyatın destek seviyelere gelmesinde etkili oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)