Ana SayfaPiyasaİşte borsa ve dolarda iki hedef beklenti---

İşte borsa ve dolarda iki hedef beklenti

1 / 3
İşte borsa ve dolarda iki hedef beklenti
08 Nisan 2018 - 11:13 www.borsagundem.com

Yeni haftada nasıl bir piyasa bekleniyor? Usta isimler endeks, dolar, altın, petrol için neler düşünüyor? İşte Borsagundem.com için kritik analizler…

AÇIKLAMALARI İLE PİYASALARI KARMAKARIŞIK EDEN TRUMP’I KİM DURDURACAK? 

BELGİN MAVİŞ – A1 CAPITAL / DİREKTÖR  

Veri akışından çok haber kışının etkili olduğu bir haftayı geride bıraktık. Dışarıda Trump ile Çin arasında artarak devam eden Ticaret Savaşlarının misilleme etabı piyasalarda korkuları yeniden ortaya çıkarırken endekslerde karışık ve satıcılı seyirler dolarda ise keskin yükselişler vardı.  

İçeride dolar 4.06 seviyesini test ederken bu yükselişte iç gündem yaşanan gelişmeler etkiliydi. Ankara zirvesi ve teşvik paketlerinin bu hafta açıklanacağına dair olumlu haberlere rağmen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in basında yer alan istifa ediyor haberiyle birlikte (Her ne kadar kendisi ve Başbakan tarafından yalanlansa da) Cumhurbaşkanı’nın faiz konusunda yaptığı ’arkamdan iş çeviriyorlar’ açıklamaları etkili oldu. Geçen haftayı Bist 100 endeksi % 0.18 değer kaybıyla 114.738 puandan satıcılı tamamlarken ABD borsalarında da satışlarla kapanış gerçekleşti..  

Teşvik Paketi 9 Nisan Pazartesi açıklanıyor.!  

Toplam tutarı 128 milyar liraya ulaşan yatırımlar için verileceğini bildirdiği 23 proje ile ilgili teşviklerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması planlanıyor. Daha önce iki kez ertelenen törende 7 sektördeki projelere teşvikler duyurulacak. Projelerde başı petro-kimya alanı oluşturacak. Ayrıca ilaç, tarım ve sağlık alanlarında projelere destek sağlanacak. 

Bist 100 Teknik: 

Teşvik paketinin açıklanacağı ilk işlem gününde teşvik içinde yer alması düşünülen sektör hisselerinde hareketliliğin olabileceği bu günde endekste doların seyri ve haber akışı da etkili olacaktır. Bist 100 endeksinde 113.100 destek olmaya devam ederken 115.500 direnç konumunu korumakta.  

 Dolar/TL;  

3.95/4.06 bant hareketinde faizlerle yarışan dolarda 4 TL altına gerileme isteği azalırken 4.05 üzeri ataklarda 4.08/4.10 hedef değerler konumunda.Menbiç konusunda olumlu gelişmeler, Trump/Çin arasında ticaret savaşlarında uzlaşmacı adımlar doların ateşinin düşmesinde etkili olacak önemli adımlar. Diğer taraftan içeride kur ve faizlerdeki yükselişinde açıklanack olan teşvik prıgramı sonrası seyride dolara yön verecek önemli adımlar olacaktır..  

Bu hafta izlenecek veri ve gelişmeler; 

• Kapsamlı Teşvik Paketi (9 Nisan) Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması bekleniyor. 

• ABD ÜFE (Mar) (10 Nisan) : Beklenen: 0,1% Önceki: 0,2% 

• Türkiye Cari Hesap (USD) (11 Nisan) : Beklenen: -4,20milyar, önceki: -7,10milyar 

• İngiltere İmalat Üretimi (Aylık) (Şub) (11 Nisan) : Beklenen: 0,2% , önceki: 0,1% 

• ABD Çekirdek TÜFE (Aylık) (Mar) (11 Nisan): Beklenen 0,2% , önceki: 0,2% 

• ABD Ham Petrol Stokları (11 Nisan) : Beklenen 0,246milyon , önceki -4,617 milyon 

• ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) Toplantı tutanakları (11 Nisan) 

• ABD İş İmkanları Ve Personel Değişim Oranı (JOLTS) (Şub) (13 Nisan): Beklenen: 5,890milyon, önceki: 6,312milyon

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)