Ana SayfaMakro EkonomiEnflasyon verisine ekonomistlerden ilk yorum---

Enflasyon verisine ekonomistlerden ilk yorum

1 / 4
Enflasyon verisine ekonomistlerden ilk yorum
03 Ocak 2019 - 10:53 www.borsagundem.com

Halk Yatırım/Tokalı: Enflasyon dinamiklerindeki kırılganlık trendinin kırıldığını söyleyebiliriz

Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, enflasyon dinamiklerindeki kırılganlık trendinin kırıldığının söylenebileceğini vurguladı.

Banu Kıvcı Tokalı Foreks'e yaptığı açıklamada, Aralık ayında, işlenmiş gıda, giyimdeki mevsimsel düşüşün boyutu, konut sektöründeki yavaşlığın kira enflasyonuna etkisi, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün katkısı, yemek hizmet fiyat artış oranında sert düşüş gibi unsurların ‘eksi enflasyon’u destekleyen unsurlar olarak niteleyerek,  

"Yıllık enflasyondaki düşüşün Ocak ayında da devam etmesi olası görünüyor." diye konuştu.

Kıvcı Tokalı, ilk tahminlerinin enflasyonun yüzde 20'nin altına inebileceği yönünde olduğuna işaret etti ve "Özellikle, elektrik doğalgaz indirimi, kira enflasyonunun ılımlı görünüm, ÖTV indirimlerinin devam ediyor olması dolayısıyla eski haline geldiğinde tek seferlik artış etkisinin Nisan ayına kalmış olması, ılımlı enerji ve işlenmiş gıda enflasyonu gibi unsurlar destekleyici faktörler.  

Çekirdek göstergeler de iyi görünüyor. Bu durumda, politik gelişmelerin kur üzerindeki etkisi temel belirleyici kalıyor enflasyon dinamiklerindeki kırılganlık trendinin kırıldığını söyleyebiliriz." diye konuştu.


ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)