Ana SayfaPiyasaSanayide lokomotif yine ihracat oldu---

Sanayide lokomotif yine ihracat oldu

2 / 4
Sanayide lokomotif yine ihracat oldu
12 Mart 2018 - 11:38 www.borsagundem.com

BİLANÇOLARDA DURUM

Borsanın yönünü tayin eden önemli etkenlerden biri de şirket bilançoları. 2017'de Kredi Garanti Fonu (KGF) sayesinde artan kredi kullanımının ve net faiz marjının etkisiyle banka kârlarının yıllık yaklaşık yüzde 27 arttığı kaydediliyor. Yurtdışındaki olumlu görünümün ve yurtiçindeki yüksek ekonomik aktivitenin katkısıyla sanayi şirketlerinin de kârlılık ve ciro açısından 2016'ya kıyasla güçlü sonuçlar elde ettiği belirtiliyor.

2017'ye ilişkin genel görüşler böyleyken, sonuçları analiz etmek için finans sektörünü, yatırım ortaklıklarını ve GYO'ları liste dışı bırakarak bir tablo hazırladık. Burada 2016 ve 2017 yıl sonu satış gelirini (ciro), net esas faaliyet kârını ve net kârı dikkate aldık. 2017'de 100 milyon TL'nin altında satış geliri olan ve esas faaliyet ile net kârı 5 milyon TL'nin altındaki sanayi şirketlerini çalışmaya dâhil etmedik.

Her üç rasyoda ilgili kriterlerle eleme yaparak toplamda 33 şirkete ulaştık. Bu bilançoları değişimlerine göre sıraladık ve en iyi bilançolara baktık. Afyon Çimento, Bilici Yatırım, Kardemir (A, B, D), Kartonsan, Mondi Tire Kutsan, Pegasus, Silverline Endüstri ve Yataş her üç kriterde de yer alan şirketler oldu.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)