Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHisse senedi piyasası için ''temkinli iyimser''---

Hisse senedi piyasası için ''temkinli iyimser''

5 / 5
Hisse senedi piyasası için ''temkinli iyimser''
17 Haziran 2015 - 13:26 www.borsagundem.com

Hükümet kurulması ile ilgili üç ihtimal olduğunu düşünüyoruz     

1-    AKP liderliğinde bir koalisyona %60 ihtimal veriyoruz. AKP’nin önceliğinin hükümette kalmaya devam etmek olduğunu ve bu nedenle hükümet kurma süreci boyunca uzlaşmacı bir tutumda olacağına inanıyoruz. CHP’nin eşit sayıda bakanlık talebi veya MHP’nin barış süreci görüşmelerinin sonlanmasını istemesi gibi çeşitli nedenlerle koalisyon görüşmeleri uzun sürebilir.     

2-    AKP’nin olmadığı bir koalisyona veya CHP azınlık hükümetine %20 ihtimal veriyoruz. CHP, MHP ve HDP ile işbirliğini tercih ettiğini açıkladı. Ancak MHP ve HDP’nin birlikte olmasının zor olduğunu düşünüyoruz.

CHP, MHP ve HDP’nin bir arada koalisyon oluşturması uzak ihtimal olsa da CHP-MHP azınlık hükümetinie HDP’nin dışardan destek vermesi ihtimali var. Bu, yolsuzluk soruşturmalarını gündeme getirecek ve 12-18 ay içinde ülkeyi erken seçime götürecek bir hükümet olabilir. Bu ihtimal piyasa için AKP-CHP ya da AKP-MHP hükümet alternatifleri kadar olumlu olmayacaktır. Ancak, Cumhurbaşkanı’nın icracı olma isteğini sınırlayarak siyate kontrol ve denge getireceği için, CHP liderliğinde bir azınlık hükümeti bu senaryoda en iyi ihtimal olarak gözüküyor. 

3-    Kasım’da erken seçim yapılmasına %20 ihtimal veriyoruz. Politik belirsizliğin TL varlıklarının daha da fazla olumsuz ayrışmasına neden olacağı için bu ihtimali en kötü senaryo olarak görüyoruz."

TEB YATIRIM
 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)