Ana SayfaHisse Öneri ListesiGrup hisselerinde riskler azaldı---

Grup hisselerinde riskler azaldı

3 / 4
Grup hisselerinde riskler azaldı
15 Nisan 2014 - 09:53 www.borsagundem.com

Bank Asya’yla yaptığımız görüşmemizden bankanın 1Ç performansına dair çıkarımlarımız aşağıdaki gibidir:

- 1Ç kar rakamının 30-50mnTL bandında gelmesi muhtemel – yıllık bazda daralma çeyreklik bazda artış anlamına geliyor.

 - Banka 1Ç bilançosunda %15 gibi ciddi bir daralma söz konusu olabilir. Bu daralmanın Bank Asya özelinde artan riskler ve 
konvansiyonel bankaların artırdığı mevduat faizleri göz önünde bulundurulduğunda kısmen beklentiler dahilinde olduğu söylenebilir.  Mevduatta çeyreklik bazda %20 ve kredilerde %15 daralma bekleyebiliriz.

- Net faiz marjı görünümü fena görünmüyor ama net faiz gelirlerini yukarı yönlü hareket ettirecek kadar kuvvetli değil. 

Çeyreklik bazda %10’luk bir daralma söz konusu olabilir. 

- Kredi büyümesindeki negatif rakamlardan dolayı net işlem ve komisyon gelirlerinde ciddi bir daralma söz konusu olabilir.

- Önceki çeyreklere kıyasla takipteki kredilere girişlerin daha kısıtlı olması muhtemel. Silinen takipteki kredilerden dolayı brüt takipteki kredi miktarının aşağı gelebilir.

- Takipteki kredilerdeki yüksek geri kazanma oranından dolayı diğer operasyonel gelirler kaleminde güçlü bir çeyreklik performans bekleyebiliriz.     

Yorumumuz: Bank Asya için kötü bir birinci çeyrek bekliyorduk ama görünen o ki sonuçlar beklentilerimizden daha düşük gelebilir. ªu şan hissedeki ana yatırım temasını Katar Islami Bankasının olası bir satın alması oluşturduğu için, beklenenden kötü 1Ç14 performansının hisse performansında ciddi bir etki yapmasını beklemiyoruz.

DENİZ YATIRIM ARAŞTIRMA

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)