Ana SayfaPiyasaGözde Girişim ve Vestel Beyaz Eşya sorusu---

Gözde Girişim ve Vestel Beyaz Eşya sorusu

2 / 2
Gözde Girişim ve Vestel Beyaz Eşya sorusu
27 Ağustos 2015 - 07:58 www.borsagundem.com

KURDAKİ ÇIKIŞ KÂRINI DÜŞÜRDÜ

SORU-
Vestel Beyaz hakkında  bilgi  verirseniz  memnun olurum. Aşağı mı   gider   yukarı mı? Ona  göre  çoğaltmayı düşünüyorum. Japonlarla yapılan  iş birliğinin  ne  durumda  olduğu  hakkında da  bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler…

Ahmet Başdoğan

CEVAP-Vestel Beyaz Eşya, özellikle Nisan 2014’te başladığı çıkışını Şubat 2015’e kadar aralıksız sürdürdü ve 24 Şubat 2015 günü en yüksek 18,95 TL’yi test etti. Sonrasında gelen satış baskısı ile birlikte gerileyen hisse 26 Ağustos günü 10,55 TL’den kapanışını gerçekleştirdi. Düşen kanal içinde hareket eden hissenin 8,03 TL’de güçlü bir desteği bulunuyor. Her ne kadar dün gelen alımlarla yönünü yukarı çevirdiği izlenimini verse de satışların devam etmesi halinde bu destek seviyesinin test edilmesi mümkün görünüyor.
Hissenin takas verileri incelendiğinde halka açık kısmının yüzde 83,63’ünün Deniz Yatırım’ın saklamasında bulunduğunu görmekteyiz. Öte yandan yabancı saklamasında bulunan oran ise yüzde 11,83 seviyesinde bulunuyor. Bu anlamıyla hissenin  belli bir merkezde toplandığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Şirket, açıklanan 2015 yılı altı aylık bilançosuna göre kârını düşürüyor. Verilere göre bir önceki yılın aynı dönemine göre kârdaki gerileme yüzde 33 seviyesinde. Vestel Beyaz Eşya, satış gelirlerindeki düşüşe rağmen maliyetlerini kısmayı başararak esas faaliyet kârını artırmayı başardı. Ancak artan kurlardan dolayı finansal giderler kalemi yükselince dönem sonunda kârı ciddi oranda geriledi. 

Fiyat kazanç oranına bakıldığındaysa son dört çeyrek bilançosuna göre 19,29 seviyesinde olduğu görülüyor. Söz konusu rakam sektör ortalaması olan 14,45 seviyesi göz önüne alındığında yüksek kalmakta. Oranın normal seviyelere gelebilmesi için ya şirketin kârının artması ya da hissenin fiyatının bir süre daha gerilemesi beklenmeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)