Ana SayfaHisse Öneri ListesiFED kararları sonrası 'al' veren 11 hisse---

FED kararları sonrası 'al' veren 11 hisse

3 / 14
FED kararları sonrası 'al' veren 11 hisse
23 Mart 2015 - 15:00 www.borsagundem.com

"92 BİN GÖRÜLEBİLİR"

Meksa FX Araştırma Uzmanı Eren Can Ümüt ise, FED'in son açıklamasıyla TCMB üzerinde faiz indirimi baskısının yeniden oluşacağını düşünüyor. Ümüt, "FED faiz artırım miktarını düşük tutsa bile ilk faiz artırımının haziran ayından eylül ayına sarkması sadece bir olasılık. FED için bence haziran ayı hala masada" diyor.
16-17 Haziran tarihinde yapılacak FOMC toplantısının yakından takip edileceğini belirten Ümüt, FED'in faiz artırımını takvimden ziyade verilere bağlamasının önümüzdeki dönemde piyasalarda volatilitenin artmasına sebebiyet vereceğini düşünüyor. FED'in söylemlerinin piyasa dostu olarak algılanması ve TCMB'nin faiz indirimine ara vermesinin etkisiyle piyasalardaki belirsizliğin bir miktar ortadan kalktığını söyleyen Ümüt, şöyle devam ediyor:
"Buna bağlı olarak BIST-100 endeksinde yukarı yönde hareketlilik devam edebilir. Genel seçimleri de hesaba katarsak bu dönemde yükselişin sürmesiyle endekste 92 binler test edilebilir. Küresel piyasalardaki senaryonun olumsuza dönmesi halinde ise 73 bin 500 seviyeleri takip edilir."
Ümüt bu süreçte, "Hikayesi olan, istikrarlı öz varlık karlılığına sahip, düzenli temettü ödemeleri olan ve döviz pozisyonları dengeli şirket hisseleri tercih edilmeli" diyor.
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)