Ana SayfaHisse Öneri ListesiFED kararları sonrası 'al' veren 11 hisse---

FED kararları sonrası 'al' veren 11 hisse

2 / 14
FED kararları sonrası 'al' veren 11 hisse
23 Mart 2015 - 15:00 www.borsagundem.com

"HAZİRAN'DA YAVAŞ, EYLÜL'DE HIZLI"

FED'in açıklamalarının uzun vadede gelişmekte olan piyasalarda stres yaratabileceğini düşünen ALB Menkul Değerler Analisti Enver Erkan, "FED açıklamaları kısa vadede yurtiçinde olumlu fiyatlamalar yaratabilir.
Ancak faiz artışı olasılığının önümüzdeki dönemde gelecek ABD veri akışına bağlı olması rahatsız edici. Burada iki ihtimal görünüyor. FED ya haziranda başlayarak yavaş yavaş ilerleyecek bir faiz artış sürecine ya da eylüLde başlayarak nispeten daha hızlı olacak bir faiz artışı sürecine girer" diyor.
BIST-100 endeksi için teknik açıdan 80 bi¬nin önemli bir eşik olmakla birlikte yükselişin asıl 83 bin-83 bin 500 seviyelerinde ivme kazanacağını öngören Erkan, bu seviye üzerinde 87 bin 500'ü direnç, aşağıda ise 76.500'ü en önemli destek olarak görüyor. Bu süreçte dalgalı, inişli çıkışlı bir dönem yaşanabileceğini söyleyen Erkan, hisse seçiminde dikkat edil¬mesi gerekenleri şöyle sıralıyor:
"Kendine has hikayesi olan, öz kaynak yapısı güçlü, döviz borcu olmayan veya döviz açık pozisyonu sınırlı olan, karım yıldan yıla artıran hisseleri tercih etmeleri yararlarına olur. Endekste son dönemde görülen düşüşlerde birçok hisse iskontolu hale geldi. Yatırımcılar bunu göz önüne alarak prim potansiyeli yüksek hisselerde de alım yapabilir. Ayrıca olası risklere karşı hisse senedi piyasasında alım yaparken VÎOP'da kısa pozisyon alarak riskten korunma (hedging) yoluna da gidilebilir."
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)