Ana SayfaPiyasaEuro Yatırım ve Usaş Yatırım sorusu---

Euro Yatırım ve Usaş Yatırım sorusu

2 / 2
Euro Yatırım ve Usaş Yatırım sorusu
03 Ağustos 2015 - 11:04 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞ KANALINDAKİ HAREKET SÜRÜYOR
SORU (2)
-Usaş sürekli yerinde sayan bir hisse.  Sizce bu hareketler  küçük yatırımcı kaçırmaya yönelik olabilir mi? Hissede nasıl pozisyon almayı önerirsiniz?
Mesut Güler

CEVAP -
Borsada kazanmak için kuşkusuz birden fazla yöntem kullanılabilir. Biz ise yaklaşımlar arasında yatırım mantığı ile hareket edilmesini önermekteyiz. Yatırımcı bakış açısı büyüyen firmaların takip edilmesini gerektirir. Eğer şirket gelirlerini ve kârını artırabiliyorsa ona bağlı olarak hissenin değeri de olumlu yönde etkilenmesi kaçınılmazdır. Firma büyüyen bir yapıya sahipse gerçekleştirilen işlemlerde yatırımcıyı kaçırmaya yönelik bir yaklaşım olabileceği kaygısı da ortadan kalkacaktır. Zira neticede her hisse için farklı niyetlerle hareket edilmesi mümkündür. Ancak bu farklı bakış açısına rağmen firmanın kazancı ve kârı ile  hissenin fiyatı arasında kopmaz bir bağ olduğunu yatırımcı bakış açısı ile hareket edenler kabul ederler. Hal böyle olunca da esas bakılması gereken husus firmanın mali tablosu olacaktır.
Usaş Yatırım, esas faaliyetlerinden dolayı sürekli zarar eden bir yapıya sahip bulunuyor. 2015 yılı ilk çeyrek bilançosunda ise ilk defa dönem sonunda da zarar açıklaması dikkat çekti. Henüz altı aylık bilançosu kamuyla paylaşılmayan şirketin aynı performansı devam ettirmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklama şaşırtıcı bulunmayacaktır.
Hissenin fiyat verileri takip edildiğinde ise Ağustos 2013’te test ettiği en yüksek 3,35 TL’nin ardından gerileyerek günümüze kadar geldiği gözleniyor. Şimdilerde ise fiyatı nominal değerinin altında ve 0,50 TL’nin üstünde tutunmaya çalışıyor. Yıl başından bu yana yaşanan değer kaybı ise yüzde 20’ye yaklaşmakta. Hisse, teknik olarak düşen kanal içindeki hareketini sürdürüyor.
Mevcut şartlar altında Usaş Yatırım’ın yükselebilmesi için büyüme eğilimine girdiğini gözlemleyebilmek gerekiyor. Buna dair işaret gözlenmediği sürece pozisyon almak gereksiz risk anlamına gelecektir.
Gelirini ve kârını büyüten firmaların takip edilmesinde fayda var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)