Ana SayfaŞirket HaberleriEgeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar ---

Egeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar

7 / 8
Egeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar
28 Haziran 2013 - 09:55 www.borsagundem.com

İŞTE YATIRIM YAPILAN ŞİRKETLER VE GELECEK PLANLARI
KARESİ JEOTERMAL

Şubat 2011’de EGC Yatırım Holding ve NRG Enerji’nin oluşturduğu konsorsiyum, MTA tarafından düzenlenen Balıkesir-Bigadiç-Adalı-Çeribaşı ve Balıkesir-Balya-Ilıca jeotermal saha ihalelerini kazandı. Ardından da EGC Yatırım Holding ve NRG Enerji’nin % 50 ortaklığında Karesi Jeotermal kuruldu. Eylül 2012’de söz konusu iki jeotermal işletme ruhsat alanında “Jeotermal Potansiyel Geliştirme Olanakları Araştırma Projesi” amacıyla jeolojik-jeokimyasal ve jeofizik çalışmalar yapıldı ve her bir alan için rapor hazırlandı. Bu raporlar doğrultusunda her iki sahada da sondaj çalışmalarına başlanması planlanıyor. 31 Mart 2013 itibariyle 794 bin TL düzeyinde yatırım yapıldı.
ENDA ENERJİ

1993 yılından bu yana enerji sektöründe faaliyet gösteren Enda, başta yenilenebilir enerji olmak üzere yatırımcı sıfatıyla her türlü üretim teknolojilerinin yanı sıra enerji yatırımı projeleri geliştiriyor, yatırımlar gerçekleştirip üretim santralleri işletiyor, enerji ticareti yapıyor.
Enda Enerji, 2004 yılından itibaren serbest tüketici kapsamına giren özel ve tüzel kişilere elektrik enerjisi temin ediyor. Hem yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretmesi hem de doğalgaz santrallerine sahip olması sayesinde kesintisiz elektrik sağlayabiliyor. Böylece tüketicilere yıl boyunca uygun birim fiyattan elektrik tedarik edebiliyor. Enda Enerji'nin hidroelektrik, rüzgar enerjisi, jeotermal ve doğalgaz dâhil olmak üzere enerji sektöründe Gönen HES, Pamuk HES, Su Enerji, Antalya Enerji, Akçay HES, Argenda, Tuzla JES, Egenda, Yaylaköy RES, RES İYTE, Tirenda, Solenda ve İzmir Teknoloji unvanlarıyla faaliyet gösteren çeşitli bağlı ortaklıkları ve iştirakleri bulunuyor.
Haziran ayında devreye giren Eğlence 1 ve Eğlence 2 hidroelektrik santralleriyle birlikte Enda ve iştiraklerinin toplam kurulu gücü 296 MW’ye (megavat) ulaştı. Haziran 2013 itibariyle işletmede 9 adet santrali bulunuyor. Önümüzdeki dönemde 1 hidroelektrik ve 5 rüzgâr olmak üzere toplam 6 proje daha devreye alınacak. 2014 sonu itibariyle 161 MW’lik ek kurulu gücün devreye girmesi planlanıyor. 31 Mart 2013 tarihi itibariyle % 4,35 hissesi EGLYO’ya ait olan Enda Enerji için, 5,1 milyon TL düzeyinde yatırım yapıldı.
EGC ENERJİ
EGC Enerji, 19 Eylül 2011 tarihinde EGCYH tarafından kuruldu. Bu şirketimizin faaliyet konusu yenilenebilir ve/veya temiz enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi alanında tesis kurulması, mevcut tesislerin kiralanması, satın alınması, elektrik enerjisi üretim ve satışını içeriyor.
EGC Enerji, Türkiye’de ilk defa uygulanması düşünülen hibrid teknolojisiyle ISO standartlarında toplam 137,1 MW kurulu güce ve 811 GWh/yıl üretim kapasitesine sahip, güneş enerjisinin entegre edileceği doğalgaz elektrik üretim santralinin Ege Bölgesi’nde kurulması için 2 Mart 2012’de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na lisans başvurusunda bulundu. Halen lisans alım süreci devam ediyor. Lisans başvurusu kapsamında Ekim 2012’de Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ), EGC Enerji’nin bağlantı ve sistem kullanımı konusunda olumlu görüş bildirdi.
KRC GAYRİMENKUL YATIRIM

KRC Gayrimenkul, şehir otelciliği alanında yatırım ve geliştirme faaliyetlerinde bulunuyor. Bu şirketimizin gerçekleştirmeyi planladığı şehir oteli projelerini, uluslararası zincir otel işletmeciliği alanında önde gelen bir işletmeci tarafından işletilmesi planlanıyor. KRC Gayrimenkul, öncelikle İstanbul Bayrampaşa merkezdeki arazisinde bir şehir oteli kurmak için çalışmalarını tamamlamış, ruhsat işlemlerini yürütmektedir. Bu projeyle ilgili uluslararası zincir otel işletmecileriyle görüşmelere başlandı. Kısa sürede şartları uygun bulunan bir işletmeciyle gerekli anlaşmanın sağlanması hedefleniyor. KRC Gayrimenkul, başka projelerin de geliştirilmesine uygun olacak arazilerin belirlenmesi yönünde çalışmalarına devam ediyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)