Ana SayfaŞirket HaberleriEgeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar ---

Egeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar

5 / 8
Egeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar
28 Haziran 2013 - 09:55 www.borsagundem.com

ŞİRKETLERİN YATIRIMLARI VE GELECEK PLANLARI
-Yatırım yaptığınız tarım şirketleriyle ilgili bilgi alabilir miyiz? Bu şirketlerin önümüzdeki döneme yönelik hedef ve beklentileri nedir?
Elif Pehlivanlı:
Tarım sektöründe Batı Tarım, Doğa Tarım ve Tolina Tarım şirketlerimizle faaliyet gösteriyoruz. Bu şirketlerin faaliyet konusu, yatırımları ve gelecek planları kısaca şöyle:
BATI TARIM
Denizli’de faaliyet gösteren Batı Tarımsal Yatırımlar A.Ş’nin faaliyet alanını ekilebilir arazilerin toplulaştırılması ve küçükbaş hayvancılık oluşturuyor. Batı Tarım, ekilebilir arazi geliştirme projesi kapsamında 2012 sonu itibarıyla yaklaşık 1.200 dekara ulaştı. 2012 yılı boyunca tarımsal arazi toplulaştırma faaliyetlerinin yanı sıra buğday ve arpa ekimini sürdüren Batı Tarım, küçükbaş hayvan çiftliği kurulması konusunda resmi mercilerden alınması gereken izinlerini tamamladı. Küçükbaş hayvan çiftliği yatırımı (Şenyayla Çiftlik projesi) dâhilinde IPARD’dan (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı) 4,8 milyon TL’lik toplam yatırım bütçesinin parçası olarak 650 bin euro hibe alınması konusunda geçen hafta ön onay alındı e bu yatırıma Haziran 2013 ayı içinde başlandı. % 100 hissesi EGCYO’ya ait olan Batı Tarım için 31 Mart 2013 itibariyle arazi alımı, altyapı yatırımları ve proje çalışmaları için 2 milyon TL düzeyinde yatırım yapıldı.
DOĞA TARIM
Doğa Tarım Hayvancılık Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Denizli’nin Baklan ilçesinde, 105 dekar arazi üzerine kurulu tesislerinde süt üretiyor. 600 baş sağmal hayvan bulundurma ruhsatına sahip olan Doğa Tarım, Hastalıklardan Ari İşletme Belgesi ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’na sahip Türkiye'deki Avrupa Birliği onaylı az sayıda çiftlikten biri konumunda. 2011 yılının haziran faaliyete başlayan çiftliğin altyapısı 2012 yılında tamamlandı ve inşaat ruhsatları alındı. 2012 sonu itibariyle çiftlikte 202’si sağmal olmak üzere toplam 517 baş hayvan bulunuyor. 2013 yılında 198 hayvan kapasiteli iki ahır daha inşa edilmesi ve çiftliğe yeni sağmal hayvanların alınması planlanıyor. Yatırım sonrasında çiftliğin sağmal kapasitesinin 590 başa çıkarılması öngörülüyor. Yüzde 90 hissesi EGCYO’ya ait olan Doğa Tarım için 31 Mart 2013 itibariyle 8,3 milyon TL düzeyinde yatırım yapıldı.
TOLİNA TARIM
Süt üretimi alanında faaliyet gösterecek Tolina Tarım Hayvancılık ve Gıda Ürünleri, İzmir'in Bayındır ilçesinde 200 baş sağmal kapasitesiyle kuruldu. Grubumuzun Tolina Tarım’a ortak olmasının ardından işletmenin tekrar faaliyete geçmesi amacıyla modernizasyon çalışmaları tamamlandı ve gerekli 200 baş gebe düve ithalatı yapıldı. Ocak 2013 itibariyle ithal edilen hayvanların çiftliğe girişi ve millileştirilmesi tamamlanarak süt üretimine geçildi. İşletmenin organik süt üretimine geçişinin 2014 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. % 44 hissesi EGCYO’ya ait olan Tolina Tarım için, 31 Mart 2013 itibariyle 1.4 milyon TL düzeyinde yatırım yapıldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)