Ana SayfaŞirket HaberleriEgeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar ---

Egeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar

1 / 8
Egeli & Co’dan yatırımcıya mesajlar
28 Haziran 2013 - 09:55 www.borsagundem.com

BERRİN UYANIK BEKAR – BORSAGUNDEM.COM
Egeli & Co, Türkiye’de girişim sermayesi, bir başka deyişle risk sermayesi yatırım ortaklığı kavramının öncülerinden oldu. Gerek borsa şirketlerine gerekse halka açık olmayan özel sektör şirketlerine yaptığı yatırımlarla dikkat çekti.
Grup, son dönemde özellikle tarım ve enerji sektöründeki yatırımlarıyla adından söz ettiriyor. Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Denizli’de tarım arazileri toplayıp arpa, buğday yetiştiriyor. Yine Denizli ve İzmir’de büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftlikleri kurup süt üretiyor. Şimdi de Çek Cumhuriyeti’nden ithal ettikleri düvelerle organik süt üretmeye hazırlanıyor.
Egeli & Co. Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ise gerek hidroelektrik, rüzgâr, güneş, jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynakları gerekse güneş ve doğalgaz (hibrid) çevrim santralleriyle elektrik üretip serbest tüketicilere pazarlamaya hazırlanıyor. Yine bu şirketin iştiraki KRC Gayrimenkul ise şehir otelciliği alanında yatırım ve geliştirme faaliyetlerinde bulunuyor.
Egeli & Co. Yatırım Holding’in İş Geliştirme ve Pazarlama’dan sorumlu Direktörü Elif Pehlivanlı ile grubun tarım, hayvancılık, enerji, altyapı ve gayrimenkul sektörlerindeki yatırımlarını, gelecek planlarını, halka açık şirketlerinin hisse performansını konuştuk.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)