Ana SayfaYatırımcı KöşesiDeva ve Alkim Kimya sorusu---

Deva ve Alkim Kimya sorusu

2 / 2
Deva ve Alkim Kimya sorusu
27 Ocak 2022 - 09:24 www.borsagundem.com

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BU TESİSİ KAPATTIRABİLİR

SORU-Alkim Kimya için öngörünüz nedir? Hisse alım için uygun mudur?

Mehmet Türk

CEVAP- Borsada gerçekleştirilecek işlemlerde asıl olan uzun vadede gelir ve kâr büyümesi sağlayabilmektir. Eğer ortada bir büyüme söz konusu değilse uzun vadede yatırım için uygun bir ortamdan da bahsedilemeyecektir. Alkim Kimya, düzenli gelir ve kâr büyümesi gerçekleştirebilen bir firma. Son açıkladığı 2021 dokuz aylık bilançosunda ise dönem sonu kârında yüzde 23,22 oranında bir gerileme gözlendi. Gelirdeki artışa rağmen maliyet kaleminin daha hızlı büyümesi şirketin kârını olumsuz yönde etkiledi. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise Konya Bolluk’taki tesisi ile alakalı. Şirket, 10 Ocak 2022 günü yaptığı açıklamada iklim değişikliğinin üretimini olumsuz yönde etkilediğine söyledi. Konuyla ilgili açıklamada, hammadde olarak kullandığı kristal sodyum sülfatin doğal kristalleşme ile elde edildiğini ve söz konusu kristalleşmenin de 10 Ocak gibi gerçekleştiğini, belirtti. Bununla birlikte havada yeterli soğumanın olmaması sebebiyle henüz kristalleşmenin oluşmadığını, ifade etti. Şirket kristalleşmenin gerçekleşmemesi halinde Bolluk Sodyum Sülfat Fabrikası’nın çalışmasının mümkün olamayacağını, söylüyor. Firma meselenin netleşmesi gayesiyle 15 Şubat’a kadar bekleyecek. Öte yandan hammadde sıkıntısı yaşamaması için de ek tedbirleri devreye alacağını ifade etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zarar Ziyan28 Ocak 2022 00:17

    Alkim sorusuna verdiğiniz cevap gerçekten hayal kırıklığı oldu. Arkadaşa zor yerden sordu galiba; dersine iyi çalışmamış, yarım cevap : 0 puan aldı.

  • kaan karadeniz27 Ocak 2022 11:16

    doaş da 3,5 tl den 15 katı 50 tl yi gördü.2019 da dolar 5 tl idi şimdi 13,70 tl.Bence şirket ile görüşüp yazın.gerçi ceo philip burada vermişti şimdi de versin röportaj okuyalım.biraz gerçekçi yazı yazın.