Ana SayfaKulisBüyük ortaklık için şok sözler---

Büyük ortaklık için şok sözler

1 / 5
Büyük ortaklık için şok sözler
22 Ekim 2013 - 09:16 www.borsagundem.com

ORHAN PALA – BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Geçmiş ilişkileri irdelendi. Bugüne kadar hep zenginliğinin kaynağı sorgulandı, spekülasyonlar birbirini kovaladı. Geçen yıl hakim karşısına çıktığında yer yerinden oynadı. Ancak o, tüm dava boyunca sürekli haksızlığa uğradığını, suçsuz olduğunu haykırdı. Ve ‘Adalet’, geçtiğimiz Nisan ayında tahliyesine karar verdi. Cinayete azmettirme suçlamasıyla Samsun’da yargılandığı davada da beraat etti.

Ardından borsa işlemleri yeniden masaya yatırıldı. Herkes tüm varlıklarını satıp köşesine çekilmesini beklerken o daha büyük bir hırsla işinin başına döndü. Ve medyanın peşinden koştuğu bu ‘sıra dışı’ işadamı, Türk basınında ilk kez Borsagundem.com’a konuştu…
Hem de ne konuşma; cesur sorulara, dobra dobra…

Sana bir tepeden baktım aziz İstanbul

Dev bir kulenin kanatları altındaki ünlü AVM’ye giriyoruz. Burası Levent’te, hem Maslak hem Beşiktaş hattını kontrol eden, Boğaz’ı tepeden gören Metro City. Galip Öztürk bekliyor bizi.
Dev binanın 17. katındaki; satın almalar ve halka arzlarla birlikte kısa zamanda borsaya taşıdığı 6 şirketin (Metro Holding, Metro Petrol ve Tesisleri, Avrasya GMYO, Avrasya Petrol Turizm, Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı ve Vanet Gıda) ya da bir başka deyişle borsanın hareketli ve heyecanlı 6 hissesinin sahibi Galip Öztürk’ün ofisine adım atınca ilk göze çarpan İstanbul manzarası oluyor. Seyrederken, insan kentin büyüsüne bir kez daha kapılıyor, hayran kalıyor.

Samimi, sıcak ve çok hareketli

İçeri girdiğiniz andan itibaren göz göze gelince, izleyince, anlıyorsunuz ki hiperaktif, samimi, sıcak biri karşınızdaki.
Hiperaktif diyoruz çünkü, çok hareketli. Röportajda bile boş durmuyor. Bilgiler alıyor, talimatlar veriyor. Dev otobüs filosunun yani Metro Turizm'in, Kurban Bayramı trafiğini yönetiyor. Yabancı misafirleriyle ilgileniyor. Burada zaman boşa akmıyor.
Samimi diyoruz çünkü, kendine sahte, düzmece bir imaj vermemiş, vermiyor. Bir yabancıyı oynamıyor. Tıpkı rahmetli Sakıp Sabancı. Ağa’yı çok andırıyor. Şivesi Samsun’un Ayvacık ilçesinden çıktığı gibi, değişmemiş, memleket kokuyor.
Sıcak diyoruz çünkü, neşeli, konuksever. Gizlisi, saklısı yok. Her şey açık, yüreği de, sözleri de...

Neredeyse her yaşa bir şirket düşüyor

Anadolu’dan 6 yaşında kopup İstanbul’a gelmiş, iş dünyasının acımasız rekabet ortamında ayakta kalmış, 48 yaşında 40’tan fazla şirkete sahip olma başarısına imzasını atmış bir ‘beyin’ Galip Öztürk. Hırslı, çalışkan, inatçı. Daha da önemlisi mücadeleyi seviyor. Ama ilginç bir inanca sahip, “Kendimi kamuoyuna iyi anlatamadım” diyor. Metro Turizm’in başarı öyküsünü dile getirirken ne kadar büyük keyif alıyorsa, hızlı yükselişin ardından kendisini çekemeyenlerin iftiralarına kurban gittiğini söylerken o kadar üzüntü duyuyor.

Çok önemli iddiaları tek tek yanıtlıyor

İki saati aşan konuşmada, yeni projelerini, stratejik ortaklıklarını, halka açık şirketlerle ilgili aldığı yeni kararları heyecanla Borsa Gündem’le paylaşıyor.
Tayfun Acar ile olan ilişkisini, MÜSİAD eski Başkanı Ali Bayramoğlu ile ortaklık görüşmeleriyle ilgili ayrıntıları ve daha da önemlisi “350 milyon dolar rüşvet vererek serbest kaldı” iddialarını ilk kez yanıtlıyor.
Özetle diyoruz ki son yıllarda turizmci kimliğinden ziyade borsacı kimliğiyle anılan; 2009’da manipülasyon yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan; 2012’de tutuklanıp tahliye kararı verilen Nisan 2013’e kadar demir parmaklıklar arkasında geçen günlerde yaşadıklarını anlatan bir Galip Öztürk bekliyor sizi. İşte BİST’teki her işlemi yatırımcı dünyasında yakından izlenen; dünü, bugünü ve yarınıyla ünlü işadamı; bir ‘Anadolu kartalı’…
Galip Öztürk ilk kez Borsa Gündem’e konuşuyor…

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ihsan23 Ekim 2013 16:41

    yorumlar kötü ama ben samimi buldum bu yazıları.. metro otobüslerininde gayet iyi ve takır takır işlediğini gördüm . herkesin vardır kusuru insana çamur atmak kolaydır.. bende aldım sattım bu hisselerden ama zararım olmadı . ayrıca isim vermeyeceğim galip hisselerinde şirkete bağlı olarak yukarı ivme kazanacağını hepberaber göreceğiz .

  • ghost hayalet23 Ekim 2013 01:34

    bildiğiniz baş cakal borsada 500 snetin 450 batak 4 taneside bu cakalın yıllarca garibanın parasını yediler ama acı acı cıkar merak etme cakall

  • süleyman23 Ekim 2013 00:10

    halka arzlara bakarak neden hisseler en aşağılarda çok can yandı nedennnnnnnn

  • ilhami22 Ekim 2013 19:27

    koç gibi mepetleri portföye aldıktan sonra keyfi yerinde miymiş onu da sor

  • dik vatandaş22 Ekim 2013 19:23

    samsun belediyesine bu yıl kimi aday yapacakmış onu da sorun

  • metrocu22 Ekim 2013 19:22

    metro menkul niye hep zarar ediyormuş onu da sorun

  • hikmet22 Ekim 2013 19:15

    avgyo da fiyatlar niye %300 düştü onu da sorun

  • magdur...22 Ekim 2013 18:32

    bu adamda birazcik ALLAH korkusu varsa,,sirketlerini kendi degerine getirir,,artik al-sat la degil gercek bir is adami gibi yasar! nasilmi ?.sirketlerine kär ettirir düzenli temettü verir,,ama nerdeeee bu adamda bu marifetler..

  • Oğlu22 Ekim 2013 17:51

    Adam cezaevinde ağlayor du yatırımcının zararlarını nasıl telafi edeceğim diye, çıkdında ne oldu

  • Heteros22 Ekim 2013 15:27

    Borsada GALİP Hayırda GALİP Yardımda GALİP Parada GALİP Otogara TALİP Galip Her yerde GALİP.

  • garip yolcu22 Ekim 2013 13:41

    metro altın diye bir borsaya kote firması bu kadar yıldır kaç gram altın çıkardı onu sorun birde 3.5 tl den sattıgı hisseleri neden 1 tl den kendine tahsisli yerine koymaya çalıştığını sorun yatacak yeri varmı acep çok can yakmıştır çoook

  • Ofli22 Ekim 2013 12:34

    6 tane hissen 6000 tl etmez, yatırımcını öpmekten başka ne yaptın, insanları ne zannediyorsun, matematik mi bilmiyor zannediyorsun yatırımcın, hangi hissen ne kazandırdı ondan bahset, sen bahsetmezsen ben nahsederim.

  • zekeriya22 Ekim 2013 12:18

    Metronun 24.295.474 Tl karınıı elinde hisse bulunan küçük yatırımcıya dağıtacakmısın onu so ve söylesin.

  • hacı22 Ekim 2013 11:37

    klasik din tüccarı üçkağıtçı türk işte, memleket bunlardan dolu