Ana SayfaKulisBorsanın en ucuz hissesiyiz---

Borsanın en ucuz hissesiyiz

1 / 3
Borsanın en ucuz hissesiyiz
07 Ağustos 2012 - 16:41 www.borsagundem.com

ORHAN PALA/Borsagundem.com
40 yıl önce Adana’da kurulan, 1973-1974 yıllarındaki petrol krizi sonrası hisselerinin büyük bölümü İş Bankası'na devredilen Mensa, 1996'da Ulutaş Grubu'na geçti. 2003 yılında Avrupa’nın en büyük kadife kumaş üreticisi konumuna gelen şirket, 2007’de tekstil sektöründeki konjonktürel gelişmelerin etkisiyle sıkıntılı bir sürece girdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Bu şirketi kurtarın” talimatıyla kaderi değişen şirket, mali yapısını güçlendirmek için Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘oydan yoksun pay’ (OYP) yöntemiyle yeni bir halka arz gerçekleştirdi. 70 milyon liralık sermaye artırımı ile ihraç edilen Memsa1 isimli yeni hisseler İsviçreli General şirketine satıldı. OYP, bir anlamda Mensa’nın yeniden doğuşu oldu.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) Memsa ve Memsa1 isimli iki hisse işlem görmeye başlayınca son yıllarda gözlerin en çok üzerine dikildiği şirketlerden biri konumuna geldi. Zaman zaman hisse senetlerinde sert fiyat hareketleri yaşandı, bugün ise nominal değerinin çok çok altında işlem görüyor. Şirketin genç patronu Faik Ulutaş, “Şu an PD/DD itibariyle borsanın en ucuz şirketiyiz ve hisselerimiz kesinlikle hak etmediği değerlerden işlem görüyor” diyor. Önümüzdeki dönemde yeni bir halka arz başta olmak üzere önemli projelere imza atmaya hazırlanan Ulutaş ile Adana’daki dev fabrikada görüştük. Kapasitesi düşmüş olsa da devasa bir alanda kurulu fabrikadaki üretimin tüm aşamalarını gezmek saatler sürüyor. Dünyanın en kaliteli kadife kumaşını üreten Memsa’nın tekstil sektöründeki krize direnmesinde büyük katkısı bulunan güler yüzlü çekirdek kadro özverili çalışmalarıyla 40 yıllık yorgunluğun izini silmiş görünüyor. Dev fabrika içerisinde ve çevresindeki yatırımlar da genç patronun ayakta kalma mücadelesini ve yeni vizyonunu yansıtıyor.
Ancak son yıllarda sürekli değer kaybeden hisselerin performansının yatırımcıları mutlu etmediği de biliniyor. Aktif değerine bakıldığında borsanın en büyük şirketleri arasında yer alan Mensa, 45 kuruş seviyesine gerileyen fiyatıyla en ucuz hisler arasında yer alıyor.
Peki, Mensa hisselerinin fiyatı neden bu kadar düşük? Mensa’nın şu an ne kadar borcu var? Gelinen son durum nedir? Genç patron hangi alanlarda yeni yatırımlar planlıyor? Volt Enerji ne zaman halka açılacak? OYP sahiplerine hangi avantajlar sağlanacak? İşte merak edilen soruların cevapları…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)