Ana SayfaPiyasaBorsada o destek kırılırsa aşağı yönde satış görülebilir---

Borsada o destek kırılırsa aşağı yönde satış görülebilir

2 / 2
Borsada o destek kırılırsa aşağı yönde satış görülebilir
24 Aralık 2017 - 09:04 www.borsagundem.com

O DESTEK KIRILIRSA AŞAĞI YÖNLÜ HAREKETLERDE ARTIŞ GÖRÜLEBİLİR

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100

Eylül başından beri kademeli olarak düşen yabancı takas oranı, aralık ayında düşüşünü devam ettirirken BIST 100 yaklaşık 10 bin puanlık yükseliş kaydetti. ABD’de görüşmeleri devam eden davanın da etkili olduğunu düşündüğümüz bu durum, endeksteki iyimser havaya biraz daha temkinli yaklaşmak gerektiği izlenimi oluşturuyor. Kısa vadeli hareketli ortalamaların günlük grafikte yukarı yönlü ivmelerini koruduğunu ve fiyat hareketlerinin pozitif bir performans sergilediğini görüyoruz. Bunun yanında kısa vadeli trend göstergelerinin son bir haftada yorulma göstermesi ve ivme kaybını devam ettirmesi endekste kuvvetli destek ve direnç seviyelerinin önemini artırmaktadır. Önümüzdeki hafta aşağı yönlü hareketlerde ise 110.530 desteğinin aşağı kırılması durumunda aşağı yönlü harekette bir artış görülebilir. Bu durumda destek olarak izleyeceğimiz seviyeler 109.600 - 107.850 ve 106.700 olarak öne çıkmaktadır. 

Dolar/TL 

TCMB’nin faiz artışında beklentilerin alt bandında kalmasına rağmen kurlarda kalıcı bir şok oluşmadı. Buna karşın aşağı yönlü iştahın da oldukça sınırlı kaldığını söylemek mümkün. Dolar/TL’deki sakin görünümün ABD’deki dava ile ilgili gelecek açıklamalarla birlikte yerini yüksek volatiliteye bırakacağını düşünüyoruz. Her iki yönde de sürpriz sert hareketlerin gerçekleşme olasılığını yüksek olduğunu düşündüğümüz kurda işlem yapanların, kaldıraç oranlarını oldukça düşük seviyelerde tutmalarının faydalı olacağını düşünüyoruz. Kurda kısa vadede aşağıda 3,78-3,75 aralığı önemli bir destek konumunda. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece yukarıda 3,90 ve devamında yeni zirve potansiyeli devam edecektir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ24 Aralık 2017 11:08

    BELGİN HANIMI UZUN YILLARDIR TAKİP EDERİM GERÇEKTEN İYİ BİR EKENOMİST.BİLGİLERİ VE YORUMLARI TAKTİRE ŞAYAN ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN.