Ana SayfaPiyasaBorsa Okulu katılımcıları konuştu---

Borsa Okulu katılımcıları konuştu

2 / 6
Borsa Okulu katılımcıları konuştu
04 Aralık 2013 - 09:21 www.borsagundem.com

GÜLİZ ÖZBEK(EMEKLİ): KÖKLÜ VE ÇOK YARARLI BİLGİLER EDİNDİM
Borsagundem.com- Mesleğiniz nedir?
Güliz Özbek: Hep pazarlama yöneticisi olarak çalıştım. 25 yıllık iş kariyerimi Ağustos ayında bitirdim. Emekli oldum ve kendi internet sitemin üzerinden sanat işine giriyorum şu anda…
-Borsa Okulu’na başlarken ne umdunuz ne buldunuz, beklentilerinizi karşıladı mı?
Güliz Özbek: Bu eğitim programına gelmeyi çok istiyordum. Geçen seneki programı da kaçırmıştım. Açıkçası beklentilerimi çok farklı ve çok daha üstünde karşıladı. Daha çok al-sat ile ilgili, gündelik işlemlerle ilgili bilgiler kazanırım derken aslında çok daha köklü ve yararlı bilgiler edindim. Düşündüğümün çok daha üstünde bir eğitim oldu. Hocaların ve sınıfın kalitesi çok iyi. Bunun dışında tartışılan konuları ve seviyesini, içerik olarak beklentimin çok daha üstünde buldum.
-Yatırımlarla aranız nasıl? Yapıyor musunuz?
Güliz Özbek:
Kendime ait yatırımlar zaten yapıyordum. Aslında işletme okudum ama finans tarafını hiç sevmedim, hep pazarlama ile ilgilendim. Daha sonra yıllar içinde bu konuya olan merakım ve bilgim arttı. Birikim ve yatırım yapmayı seviyorum. İlk maaşımı aldığım günden itibaren hep mark yâ da dolar alırdım. Çünkü o dönemlerde borsa yoktu. Sonrasında yavaş yavaş borsa ilgimi çekmeye başladı. Para yatırmak, kazanmak hoşuma gidiyor. Birilerine soruyorum, tüyo alıyorum, dergi okuyorum, internet sitelerine bakıyorum. Hatta eskiden hangi sitelerin gerçekten bu işi yaptığını da bilmediğim için Google’dan da arayıp, yalan yanlış bilgiler de ediniyordum. Geçmişe baktığım zaman neden kaybettiğimi şu an çok net görebiliyorum. Şu an ki aklım olsa o portföyü çöpe atar yine oynamazdım. Derse geç kalmışım…
-Peki, bir kere daha böyle bir eğitim programı olsa çevrenizdekilere tavsiye eder misiniz?
Güliz Özbek:
Kesinlikle tavsiye ederim. Eşim mesela, çok katılmak istiyor ancak yabancı olduğu için şu an katılamıyor. Ama İngilizce bir eğitim olsa kesinlikle katılır.
-Eşiniz borsa ile ilgileniyor mu?
Güliz Özbek:
Evet, ilgileniyor. Eşim Türkiye’ye çok güveniyor ve beni aslında bu eğitime teşvik eden de o…

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir ufak yanında wolker'de galiba04 Aralık 2013 15:52

    baktım hiçbir teknik yorum tutmamış ne yapsaydı.

  • belki de bir kadehtir.04 Aralık 2013 14:48

    bakıyorum altta hemen kırmızıya basmış kardeşimiz.ama resim öyle diyor ne yapalım.

  • resim sanki öyle diyor04 Aralık 2013 14:23

    tekniği ilerletmek için bir büyük devrilmişe benziyor.

  • haydeee gidiyorrr,teknik diyor kiii04 Aralık 2013 14:19

    teknik analizle dayak yiyenler temel analizle bir şeyler öğrendiklerinden memnunlarmış.ama temel analizi de iyi bilmek için 20-30 yıllık tecrübe sahibi olmalılar ve her gün okumalılar her konuda bilgili olmalılar.yani zamanla tecrübe edinecekler.tabii o zaman adek haydii teknik şöyle diyorrlara kanıp paraları kaybetmezlerse.

  • hey heyy04 Aralık 2013 14:11

    sanki çakır vaziyette