Ana SayfaPiyasaBorsa Okulu katılımcıları konuştu---

Borsa Okulu katılımcıları konuştu

4 / 6
Borsa Okulu katılımcıları konuştu
04 Aralık 2013 - 09:21 www.borsagundem.com

KENAN ÜNAL (ESNAF) : BUGÜNE KADAR TÜYOLARLA OYNADIM, ÇOK ZARARA UĞRADIM
Borsagundem.com- Mesleğiniz nedir?
Kenan Ünal:
Serbest meslekle uğraşıyorum.
Borsayla ilginiz nedir?
Kenan Ünal:
Uzun süredir 8-10 yılı buldu diyebilirim eşimle beraber takılıyorum. Bugüne kadar para kazanamadım. Hep amatörce, forum sitelerinden, kulaktan dolma bilgilerle değişik hisselere atlayarak çok zararlara uğradım. Maddi durumun, psikolojim sarsıldı. O kadar bunalıma girdim yani. Sonra baktım ki arkasında görünen şey farklı ve gerçekler böyle değilmiş.
-“Çok kaybettim” dediniz. Peki, oynamayı bırakmayı düşünmediniz mi?
Kenan Ünal:
Riske girmeyen oyun kazanamaz. Giriyorsunuz ama bu kez de çıkış noktasını bulamıyorsunuz çünkü kanaat edemiyorsunuz bu noktada. Hisse yükselmeye başladığı zaman daha da yükselecek diye düşünüyorsun ama sonra bir düşüyorsun ki uçurama düşmüş gibi oluyorsun.
-Kağıtları neye göre seçiyordunuz?
Kenan Ünal:
Yalan haberler çok oluyordu. Ama öyle anlatıyorlar ki inanıyorsunuz. Şirketin bilançosunu, grafiğini ve şirketi bilmeden gidip kağıtlarını alıyordum. Öyle arkadaşlarım var ki evini satanlar, boşananlar oldu. Benim bazen tüyo verip te çok iyi para kazandırdığım arkadaşlarım da oldu ama ben hiç kazanamadım çünkü ben kuyudayım. Ben aşağıya düştüğüm için orayı görüyorum ve benim düştüğüm hataya düşmüyorlardı, onun için para kazanıyorlardı. Ben kendimi kurtaramadım ama onları kurtardım…
-Borsa Okulu’nu nasıl haber aldınız? Size ne kazandırdı?
Kenan Ünal:
Medyayı takip ederken böyle bir eğitim olduğunu gördüm. Bu işin kökenine inmem gerektiğini düşündüm. İyi ki de katılmışım, benim için yeni bir pencere açıldı. Burada çok şeyler öğrendik, en azından kendi adıma konuşayım, balık nasıl yakalanır bunu öğrendim. Bundan sonra daha bilinçli hareket edeceğim. Bu eğitime katılmakla çok büyük bir kazanç elde ettim. Daha önce böyle bir programa katılsaydım kaybetmezdim. Çocuklarıma çok daha iyi bir eğitim verirdim. Öğrendiklerimi eşimle de paylaşıyorum. Zaten eşim benden biraz daha ileri seviyede çünkü grafik çalışmaları da yapıyor. Bir daha ki eğitime birlikte katılacağız çünkü benim göremediklerimi o görür. Türkiye’nin bu tür eğitimlere ihtiyacı var çünkü o kadar çok kulaktan dolma bilgilerle oynayan var ki…
-Arkadaşlarınıza bu eğitimden bahsettiniz mi?
Kenan Ünal:
Bahsettim tabi ki… Hatta çoğu gelmediğine pişman oldu…

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir ufak yanında wolker'de galiba04 Aralık 2013 15:52

    baktım hiçbir teknik yorum tutmamış ne yapsaydı.

  • belki de bir kadehtir.04 Aralık 2013 14:48

    bakıyorum altta hemen kırmızıya basmış kardeşimiz.ama resim öyle diyor ne yapalım.

  • resim sanki öyle diyor04 Aralık 2013 14:23

    tekniği ilerletmek için bir büyük devrilmişe benziyor.

  • haydeee gidiyorrr,teknik diyor kiii04 Aralık 2013 14:19

    teknik analizle dayak yiyenler temel analizle bir şeyler öğrendiklerinden memnunlarmış.ama temel analizi de iyi bilmek için 20-30 yıllık tecrübe sahibi olmalılar ve her gün okumalılar her konuda bilgili olmalılar.yani zamanla tecrübe edinecekler.tabii o zaman adek haydii teknik şöyle diyorrlara kanıp paraları kaybetmezlerse.

  • hey heyy04 Aralık 2013 14:11

    sanki çakır vaziyette