Ana SayfaPiyasaBilici Yatırım ve Erbosan sorusu---

Bilici Yatırım ve Erbosan sorusu

1 / 2
Bilici Yatırım ve Erbosan sorusu
31 Ocak 2017 - 10:36 www.borsagundem.com

YATIRIMCI MESAFELİ DURUYOR

SORU (1) - Blcyt ile ilgili öngörünüz nedir? Uzun zamandır hisse fiyatı aynı seyirde izliyor? Yükseliş göstermiyor...

Yakup Arabul

CEVAP - Mayıs 2011’de borsaya gelen Bilici Yatırım, uzun vadede yatırımcısına kazandırmayan hisselerden birisi. Hisse, her ne kadar düzeltilmiş verilere göre 26 Mayıs 2013 günü en yüksek 3,10 TL’yi görse de sonrasında hızla geriledi ve uzun süredir de yatay bir kanal içinde hareket ediyor. Arada geçekleştirdiği yukarı ataklar ise sınırlı kalmakta ve tekrar satış baskısıyla yönünü aşağıya çevirmekte. Halihazırda hisse halka arz seviyesinin altında işlem görüyor.

Şirketin mali yapısı incelendiğindeyse geçtiğimiz iki yıllık faaliyet döneminde kârını artırdığı gözlenmekte. Ancak kârdaki artışa rağmen yatırımcıları hisseye gereken ilgiyi gösterme noktasında temkinli bir duruş sergilemeyi tercih etti. Son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık bilançosundaki kâr düşüşü göz önüne alındığında yatırımcının mesafeli kalması için gerekçesinin kabul edilir bir tarafının olduğu anlaşılıyor.

Hissenin fiyat kazanç oranının 4,29 gibi düşük bir seviyede bulunması yatırıma elverişli olduğu yönünde bir izlenim verse de bu düşük oranın aynı zamanda kâr beklentisinin de düşük olduğu şeklinde yorumlanabileceğini de göz ardı etmemeli. Uzun vadede riskin düşürülmesi açısından güçlü firmaların takip edilmesinde yarar var.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aliveli01 Şubat 2017 08:55

    enerji üretimi yapan firmalardan birşey beklemeyin. uzun yatırım amortisman ve dolar borçları firmaları zora sokuyor. Hele Doğalgaz ile üretim yapıyorsa yandı. bir sürü borcu olur.

  • emekli borsacı01 Şubat 2017 01:42

    akenerjiden halka arz fiatının çok altında