Ana SayfaPiyasaAnadolu Isuzu ve Vakıf Finansal Kiralama sorusu---

Anadolu Isuzu ve Vakıf Finansal Kiralama sorusu

2 / 2
Anadolu Isuzu ve Vakıf Finansal Kiralama sorusu
24 Temmuz 2017 - 09:42 www.borsagundem.com

SPK’NIN KARARI BEKLENİYOR 

SORU (2) - Vakıf Finans’ın ne zaman temettü dağıtacağı belli mi? Bir tarih var mı acaba? 

Kadir İnceler

CEVAP - Vakıf Finansal Kiralama, 2000 yılından bu yana nakit temettü dağıtmasa da bedelsiz sermaye artırımında bulunuyor. Şirket son olarak geçtiğimiz yıl yüzde 33,85 oranında bedelsiz sermaye artırımına gitti. Bu yıl da alınan karar gereğince bedelsiz sermaye artırımı gündemde. Konuyla ilgili olarak 14 Temmuz 2017 günü alınan kararda 2016 yılı kârından karşılanmak üzere sermayenin 22 milyon TL tutarında bedelsiz artırılarak 87 milyon TL'den 109 milyon TL'ye yükseltilmesi için Sermaye

Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulduğu belirtildi. Şirketin kayıtlı sermaye sistemine tabi bulunması itibariyle Kurul’un onay kararının ardından bedelsiz sermaye artırımının gerçekleşmesi mümkün olacak. Bu aşamada bedelsiz sermaye artırımının gerçekleşmesi kesin olmakla birlikte tarihi henüz net değil.

  Vakıf Finansal Kiralama’nın fiyat seyri takip edildiğinde ise geçtiğimiz kasım ayından bu yana yükselen bir ivme sergilediği gözlenmekte. Hisse, geçen süre zarfında arada ataklarındaki ivmeyi yükseltse de sonrasında gelen satışlarla birlikte geriliyor. Bununla birlikte çıkış trendi korunmakta. Diğer taraftan veriler yakından takip edildiğinde fiyat kazanç oranının sektör ortalamasının üzerinde olduğunu görmekteyiz. Halihazırda f/k oranı 10,02 seviyesinde bulunuyor. Sektör ortalaması ise 7,69. Hissenin fiyat kazanç oranının ortalamalara gelebilmesi için ya kârının artması ya da fiyatının düşmesi beklenmeli. Geçtiğimiz yıl kârını bir miktar gerileten in bu yılın ilk çeyreğinde ise kârında yüzde 27,80 artış söz konusu. Mevcut artış oranının korunması hissenin çıkışına olumlu yönde etkide bulunacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)