Ana SayfaPiyasaAnadolu Hayat Emeklilik ve Memsa sorusu---

Anadolu Hayat Emeklilik ve Memsa sorusu

1 / 2
Anadolu Hayat Emeklilik ve Memsa sorusu
15 Aralık 2016 - 11:00 www.borsagundem.com

YABANCILAR PAYLARINI AZALTIYOR

SORU (1) - Kısa bir süre sonra bireysel emeklilik başlayacak olmasına rağmen ANHYT’ ta yabancı satış baskısı neden devam ediyor? Türk yatırımcısı neden ilgi göstermiyor? 

Özgür Öztürk

CEVAP - Bireysel emeklilik, devletin desteklediği ve büyümesini istediği bir tasarruf sistemi. Burada asıl amaç bireylerin tasarruflarını artırırken genel ekonomiye de katkıda bulunmasını temin edebilmek. Anadolu Hayat Emeklilik de bireysel emeklilik alanında ürün geliştiren firmalardan birisi. Şirket, sahip olduğu ürünler vasıtasıyla sistemden pay alabilmekte. Doğal olarak sektör geliştikçe, büyüdükçe firma da gelir ve kârlılığını geliştirme imkanına sahip olabilecektir. Ancak bunun boyutunun ne olacağı biraz da firmanın performansı ile alakalı olduğunu unutmamalı. Tüm bunlardan ayrı olarak şirketin geçmiş yıl verileri takip edildiğindeyse istikrarlı şekilde kârını artırdığını gözlemleyebilmekteyiz. Son açıklanan 2016 yılı dokuz aylık faaliyet döneminde de kârda artış söz konusu. Aynı ivmenin devamı halinde yıl sonunda da kârdaki artışın sürmesi mümkün olacak. 

Şirketin kârındaki düzenli artış hissenin fiyatına olumlu yönde yansıyor. Dalgalı seyirlerle arada aşağı kaymalar yaşamakla birlikte yükselen trendini Aralık 2015’e kadar sürdüren hisse, sonrasında düzeltme hareketine yöneldi. Ancak özellikle yabancı satışlarının devam etmesi hissenin destek seviyesinin gerisine kaymasına neden oldu. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 66,89 iken 30 Kasım 2016 günü oran yüzde 61,04’e geriledi. Özellikle haziran ayından bu yana satış ağırlıklı işlemlerde bulunuyorlar. Yabancı yatırımcılar farklı nedenlerle satış yapabilmekte. Şirket gelecek vadetse de yabancı yatırımcılar pazardaki paylarını azaltma yönünde bir yaklaşımda bulunmaları halinde satışta bulunabildiklerini göz ardı etmemeli. Satışların devam etmesi hissedeki düşüşün sürmesine neden olacaktır. 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gonyalı15 Aralık 2016 16:09

    ARTOĞ U da unutmayılım bu arada ne oldu şrk şehmuz a geçince hiç haber yapmaz oldunuz lütfen tekrar güneminize alın ne yapabılıriz

  • Sonsur_194015 Aralık 2016 13:54

    syn borsa gündem ilgilileri 3 yıldır yakın izleme pazarında olan memsada 12 ile 22 rakamları arasında belli aracı kurumlardaki hesaplarca kademelere milyon lotlar yığılarak baskı yapılıyor...şirketin yatırımcısına karşı şeffaf olmaması belirsizliğin kötü niyetli kişilerce speküle edilmesine yol açıyor. spk ve kurumların ilgisizliği güveni zedeliyor..bu konularla ilgili ciddi bir yazı dizisi bekliyoruz...tşkler...

  • Ahmet AKPINAR15 Aralık 2016 13:24

    Şirketin patronu Faik, toplam 5 milyon tutarındaki ayrılma hakkımızı ödemedi. Babasına ait Kayseri’deki tarlaları 75 milyon TL’ye Memsaya 5 yıl önce sattı. İcra Müdürlüğü geçen yıl bu tarlalara 5 milyon TL muhammen bedel hesapladı. Gayrimenkul fiyatları son 5 yılda yaklaşık 2 kat arttı. Tarlalar elimizde kaldı. Bu konunun borsagündem sitenizde haber yapılması gerekir.

  • melih demir15 Aralık 2016 12:32

    TTK ya göre yönetim kurulu malıyla herşeyiyle sorumlu..devamlı zararda ediyor..ilgilenen arkadaşlar masağa ihbarda bulunsun..zaten 2 zararda maliye denetime geçmesi lazım ne oluyor dsiye... sarkuysanda da neler oluyor**izleyin onmilyonlar ***

  • NURULLAH15 Aralık 2016 11:57

    ANEL TELEKOMUN AKIBETİ NE OLACAK PATRON KY YI SOYDUĞUNLAMI KALACAK

  • teşekkürler yazı için15 Aralık 2016 11:24

    memsayla ilgili anelde kervansarayda genpowerda ve diğer hisselerde olduğu gibi bir yazı dizisi ve araştırma dosyası açmanızı bekliyoruz...tşkler..

  • 3 yıldır faaliyet yok15 Aralık 2016 11:19

    PEKİ 3 YILDIR FAALİYET OLMAYAN ŞİRKETİN BUKADAR ZARAR YAZMASI NORMAL MİDİR???