Ana SayfaYaşam-MagazinUsta isimden 'al' veren 15 hisse---

Usta isimden 'al' veren 15 hisse

2 / 6
Usta isimden 'al' veren 15 hisse
21 Ağustos 2017 - 12:44 www.borsagundem.com

"DÖRT KALEME DİKKAT'

İdil Taraklı’nın Para Dergisi’ndeki haberine göre bu yıl KGF nedeniyle bankacılık sektörü ön plana çıksa da banka dışı BİST-100 şirketlerinin de önemli başarılara imza attığını belirten Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Beste Naz Köksal, "Enerji sektöründe özellikle Tüpraş, havacılık sektöründe Pegasus, otomotiv sektöründe Ford Otosan, Tofaş, demir çelik sektöründe Ereğli, iletişim sektöründe ise Turkcell ve Türk Telekom hisseleri beklentilerin üzerinde kar açıklayarak sürpriz yaptı. GYO ve çimento sektör hisseleri ise beklentiler çerçevesinde sonuçlar açıkladı" diyor.

Yatırımcıların ikinci çeyrek finansallarda özellikle esas faaliyet kârındaki artış, döviz fiyatlarında volatilitenin düştüğü dönem içerisinde net döviz pozisyonundaki iyileşme, yeni yatırım harcamaları ile satışlar içerisinde ihracat payına bakması gerektiğini de ifade ederek şu yorumu yapıyor:

"Kamu teşviklerinin fazla olduğu mevcut dönemde ileriye yönelik yatırım harcaması yapan, satışlarında coğrafi yelpazesi geniş olan şirketlerin kârlılıkları da sürdürülebilir. Bu nedenle böyle şirketleri de oldukça beğeniyor ve uzun dönem portföylerimize sürekli dâhil ediyoruz. Buna ek olarak farklı coğrafyalarda faaliyet gösteren şirketlerin bölgesel risklerini önemli ölçüde indirgediğini de unutmamak gerekir".

Köksal bu kapsamda Ford Otosan, Tüpraş, Türk Telekom, Kardemir, TAV Havalimanları, Migros, Tekfen Holding, Ereğli Demir Çelik, THY, Aygaz, Turkcell, Coca-Cola içecek, Aksa Akrilik, BİM ve Enka İnşaat'ı ikinci çeyrek bilançoları ile orta ve uzun vadede "al" veren hisseler arasında sayıyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)