Ana SayfaPiyasaAkdeniz Güvenlik ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu---

Akdeniz Güvenlik ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu

2 / 2
Akdeniz Güvenlik ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sorusu
01 Şubat 2017 - 09:42 www.borsagundem.com

FİYATI NOMİNAL DEĞERİNİN ALTINDA

SORU (2) - Hlgyo’nun açıklaması nasıl bir açıklamadır anlamak mümkün değil!! Şirket yıllardır kar edip yatırımcısına artık kar oranımızı gerçek olarak gösterme zamanı diyebiliyor. Nasıl oluyor bu iş?

Ahmet Hakan Ay

CEVAP- Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Yönetim Kurulu, 26 Ocak 2017 günü aldığı kararla 2016 yılsonu mali tablolarından başlamak üzere muhasebe politikasında değişikliğe gideceklerini ve bilançolarında daha önce maliyet değeri üzerinden hesaplanan duran varlıklarının artık gerçeğe uygun değer ile izleneceğini bildirdi. Söz konusu değişiklikle birlikte firmanın kârlılığında bir değişim yaşanmasa da duran varlık değerinin yükselmesi beraberinde şirketin değerinin de piyasa koşullarına daha yakın tespit edilmesine imkan tanıyacaktır.  

Söz konusu gelişmeden ayrı olarak gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünün uzun vadede yatırımcısına kazandırmadığını göstergelerden görebilmekteyiz. Sektörde yer alan hisselerin değeri kısa zaman diliminde artışlar kaydetse de genel olarak uzun vadede aynı performansı gösterme noktasında zayıf kalıyor. Halk GYO için de benzer bir durum söz konusu. Şubat 2013’te borsaya gelen hissenin fiyatı ilk işlem fiyatından sonra hızla değer yitirdi. Bir ara yükseliş sergilese de bu fazla uzun ömürlü olmadı ve tekrar yerini düşüşe terk etti. Düzeltilmiş verilere göre 22 Şubat 2013 günü 1,12 TL’den ilk işlem fiyatını gören Halk GYO, aralık ayından bu yana yükselmesine rağmen mevcut fiyatı halka arz fiyatının gerisinde bulunuyor. Hissenin 31 Ocak 2017 tarihli kapanış fiyatı ise 98 kuruş.

Geçtiğimiz yıl kârını düşüren şirket, son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da kârdaki düşüşünü sürdürdü. Aynı performansın devam etmesi halinde 2016 yıl sonu bilançosunda da kârdaki gerilemenin sürmesi gündeme gelecek. Mevcut şartlar altında daha güçlü sektörlerin takip edilmesi kazanç olasılığını da artıracaktır.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • philadelphos01 Şubat 2017 14:05

    HLGYO 1. Her yıl düzenli temettüsü ödedi,kar payını az da olsa dağıttı.dürüst davrandı. 2.İFM inşaatı ihalesi yapıldı(Devlet arsayı geç verdi o yüzden gecikme oldu).3 .Gerçek değere geçti. Değeri arttı.4.Güçlü bir spekülatör gelmedi .Diğerleri top çevirip duruyor. Beklemedeyiz. YTD

  • yatırıncı01 Şubat 2017 11:34

    eeeppppp... aynı cevap ezberleyen ezberledi.daha güçlü şirketler takip edilmeli cevap aynı. halk gyo emlak gyo.sin gyo iş gyo bunlar hep gariban şirketimi?