Ana SayfaHisse Öneri Listesi8 şirket için hedef fiyat tavsiyesi---

8 şirket için hedef fiyat tavsiyesi

3 / 6
8 şirket için hedef fiyat tavsiyesi
04 Kasım 2015 - 15:22 www.borsagundem.com

Şeker Yatırım, Bizim Toptan için tavsiyesini 'Tut'tan 'Al'a yükseltti

 

Şeker Yatırım, Bizim Toptan için tavsiyesini 'Tut'tan 'Al'a yükseltti, hedef fiyatı 19,30 TL olarak belirledi. Şeker Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Rakamlardaki mutlak değer yükseliş "AL" tavsiyesini hakediyor... Bizim Toptan 3Ç15 itibariyle 5 milyon TL net kâr açıkladı. Bu rakam yıllık bazda 1 milyon TL'lik artışa denk gelirken, çeyreklik bazda ise 1 milyon TL'lik düşüşe denk geliyor. Açıklanan tutar 3,2 milyon TL'lik beklentimizin üzerinde ve 4 milyon TL'lik piyasa beklentisine neredeyse paraleldir.

   

Franchise operasyonları net kârı destekledi. Net satışlardaki  yıllık bazda %9,9'luk yükseliş ile birlikte, operasyonel giderlerdeki kontrolün de etkisiyle net kâr yıllık bazda 1 milyon TL yükseliş göstermiştir. Ana kategori satışları yıllık bazda ancak %1,1 yükseliş gösterdiğinden, net satışları destekleyen ana unsur Franchise operasyonlarından gelen 34,7 milyon TL (3Ç14: 18 milyon TL) olmuştur. Bununla birlikte, franchise operasyonlarının oturuyor olmasının da etkili olduğu operasyonel giderler/net satışlar rasyosundaki azalış da net kâr üzerinde olumlu etki etmiştir.

   

Bizim Toptan için "TUT" olan tavsiyemizi "AL" olarak güncelliyoruz. 4. çeyrekten itibaren gelecek olan yıllık bazda olumlu performansın hisse fiyatına yansıyacağını düşünüyoruz. Bununla birlikte, hissenin cazip değerlemesini de dikkate alıyoruz. 7,4x ve 6,3x 2015T ve 2016T FD/FAVÖK rasyolarıyla işlem gören Bizim Toptan hisse senedi, global emsallerine kıyasla %44 ve %49 uygun fiyatlı konumdadır. Bununla birlikte, gerçekleşen verilere dayanarak güncellediğimiz hedef fiyatımız 19,30 TL olmaktadır.

   

Tütün satışlarındaki yükseliş ve Franchise katkısı net satışları destekleyen ana etkenler oldu… Net satışlardaki büyümenin yaklaşık %60'ını oluşturan Franchise satışları ve yasal olmayan tütün satışına karşın alınan önlemlerin etkisiyle yükselen tütün satışları ile birlikte 3Ç15'de net satışları destekleyen ana unsurlar olmuştur.

   

Bunun yanında Bizim'in düşük marjlı şeker satışını limitleme çabaları, iki bayramın aynı çeyrekte gerçekleşmesinin de satışlara olan negatif etkisiyle birleşince, ana kategori satışları yıllık bazda %1,1 oranında yükseliş gösterdi. Ayrıca bu, brüt kâr marjı üzerinden FAVÖK marjını da negatif etkileyen bir unsur oldu. Yine de, Şirket'in operasyonel giderlere olan hassasiyeti ve kontrolünün yanında, franchise giderlerinin oturmuş ve verimlileşmiş olmasının da etkisiyle FAVÖK marjındaki gerileme %0,1'de kalmıştır. Gerçekleşen verileri ve Franchise katkısını da dikkate alarak 2015 yılı için 2,5 milyar TL (yıllık bazda +%10,1) net satışlar ve 65,5 milyon TL (yıllık bazda +%6,7) FAVÖK beklentimiz bulunuyor."

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • koray04 Kasım 2015 20:25

    halkbank için daha 1 hafta önce hedef fiyatı 11.30 yapan yapıkredi değilmiydi, hepsi yalan dolan bu hedef fiyat güncellemelerini veren şirketlere yüklü ceza kessin spk. milleti yanlış yönlendiriyorlar