Ana SayfaHisse Öneri ListesiUzun vade için alınabilecek 33 hisse---

Uzun vade için alınabilecek 33 hisse

4 / 13
Uzun vade için alınabilecek 33 hisse
18 Nisan 2016 - 10:53 www.borsagundem.com

"DÜZELTME İHTİMALİNE DİKKAT"

Endeksin yukarı hareketinde 84 bin 400 seviyesi geçildiği için 87-88 bin bölgesini görebileceğimizi söyleyen Işık FX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, "Daha önceki yorumlarımda 84 bin 400 seviyesinin yılın zirvesi olabileceğini belirtmiştim, ancak yurtdışındaki gelişmeler yükselişi desteklemeye devam ediyor" diyor.
Aşağıda ise 80 binleri önemli destek seviyesi olarak gördüklerini kaydeden Nalbandı, petrol fiyatlarının düşüşe devam etmesinin borsaya yeni bir satış dalgası getirebileceği uyarısında bulunuyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın radikal faiz indirimi sonrası kurda görülebilecek sert yükselişin de endeks üzerinde negatif baskı oluşturabileceğini söyleyen Nalbantlı,"Ayrıca FED ne kadar güvercin olsa da bu yıl iki faiz artışı yapacağını düşünüyorum. Doların tekrar değer kazanması ile endekslerdeki satış baskısı artabilir. Böyle bir senaryoda BIST-100 endeksi ilk önce 75 binlere, sonrasında 68 bin-70 binlere doğru gerileyebilir" diyor.
Son dönemdeki soluksuz yükseliş nedeniyle piyasada bir düzeltme görme ihtimaline karşı da dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Nalbantlı, yatırımcılara şu önerilerde bulunuyor: "Bu nedenle portföylerde hisse senedi miktarı azaltılabilir. Yükselen piyasada düzeltme ihtimaline karşı dikkatli olup, endeksin geri dönüşlerinde yeni¬den yerine koymak üzere bekleyebiliriz. Endeksin 15 bin puan -yaklaşık yüzde 22'lik- yükselişi sonrasında bu seviyelerden hisse senedi alımını mantıklı görmüyo-rum. 70 binlerden maliyetli olanlar bence 85 bin 400-88 bin 500 bölgesinden satış yapabilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)