Ana SayfaHisse Öneri ListesiUzun vade için alınabilecek 33 hisse---

Uzun vade için alınabilecek 33 hisse

13 / 13
Uzun vade için alınabilecek 33 hisse
18 Nisan 2016 - 10:53 www.borsagundem.com

ENDEKS YÜKSELİRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

*Endeks kısa vadeli yükselen trend içinde yer alıyor. Kritik destek noktası olarak 80 bin seviyesi üzerinde kalınması yükselişleri destekleyebilir.
*Yükselişlerin devam edebilmesi içinse kritik direnç seviyesi olan 88 bin 651'in aşılıp aşılmayacağı takip edilmeli. Bu seviyenin aşıldığından emin olunması durumunda yeniden alım yapılabilir.
*Gösterge tahvilin ve TL'nin durumu ise yükselen endeks içinde takip edilmeli. Gösterge tahvilinde yaşanan geri çekilmeler bankacılık sektörünü yükselttiği için endeksi olumlu etkiliyor. Bu yüzden yatırımcıların bir gözü mutlaka tahvil piyasasında olmalı.
*Küresel piyasalar açısından endeksin yükselmesinde petrol fiyatlarının toparlanması ve FED'in beklenenden daha fazla güvercin olması etkili oldu. Bu yüzden endeks yükselirken, petrol fiyatlarının görüntüsü ve FED'in 27 Nisan'da yapacağı toplantıdaki faiz duruşu borsaların yükselip yükselmemesinde etkili olacak.
*Avrupa ve Japonya merkez bankalarının genişlemeci hamlelerinin devam etmesi durumunda, Türkiye gibi dış finansmana ihtiyacı olan ülkelerin borsalarına olumlu yansıyabilir. Bu yüzden tüm bilgi ve beklentiler değerlendirilmeli.
*Böyle dönemlerde hikayesi olan hisseler daha fazla ön plana çıkabilir. Ayrıca endeksteki sert yükseliş döneminde hisse bazlı negatif haberler nedeniyle potansiyel yükselişini gerçekleştiremeyen hisseler de risklerinin azalması ile daha fazla getiri sağlayabilirler.
*Borsadaki genel pozitif havadan hisselerin büyük çoğunluğu kazanç sağlayabileceği için yüksek temettü verimine sahip hisseler, hem düzenli temettü ödemeleri hem de ekstra yükselişleriyle daha cazip olabilirler.
(İdil taraklı/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)