Ana SayfaHisse Öneri ListesiDolar bazında ucuz kalan 30 hisse---

Dolar bazında ucuz kalan 30 hisse

3 / 5
Dolar bazında ucuz kalan 30 hisse
29 Ağustos 2016 - 11:24 www.borsagundem.com

"ANADOLU CAM'DA HEDEF FİYAT 2.40 TL"

Eda Önder Öztürk / Alan Yatırım Kıdemli Analisti

Anadolu Cam: 2016 ilk yanda satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 oranında artıran firmanın satış gelirleri 834 milyon 299 bin TL'ye ulaştı. Yılın geri kalanına ilişkin olarak Rusya ile normalleşen ilişkilerin yanı sıra Rusya ekonomisinde görülen toparlanma emarelerinin Anadolu Cam'ın özellikle satış performansına olumlu katkı yapacağı kanaatindeyiz. Şirket 2016'nın ilk yansında Rusya cam ambalaj pazarının yüzde 28'ini karşılayarak lider üretici konumunu koruması ve Türkiye ile Rusya operasyonları dahilindeki ihracat gelirlerini arttırmaya odaklı stratejisi de söz konusu görüşümüzü destekler nitelikte. 2016 ikinci çeyrekte Soda Sanayi hisse satışından elde ettiği 78 milyon TL'de ilgili net dönem karına olumlu katkıda bulundu. Anadolu Cam hisseleri Ağustos ayının ikinci haftasında dolar bazında 2016 yılının en yüksek seviyesi olan 0.81 seviyesini test etmiş olup, Ağustos ayının sonlarına yaklaştığımız şu günler itibariyle dolar bazında 0.72 seviyesine geriledi. Şirket hisselerinde yüzde 10 yükseliş potansiyeli ile 2.40 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

Türk Hava Yolları: 2016 ilk yarıda 1.894 milyon TL net zarar açıkladı. Şirketin ilgili dönemde net zarar yazmış olmasında en önemli etken operasyonel karlılığında görülen zayıflama ve kur etkisi olarak karşımıza çıkıyor. 2015 yılında havayollarının en büyük maliyet kalemi olan akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüşün 2016 yılında da devam etmesi nedeniyle sektördeki kapasite artışı ve beraberinde zorlaşan rekabet koşulları da kar marjlarını etkiledi. Bu arada şirket hisseleri için baskı yaratacak unsurlarının fiyatlandığını, dış politikada atılan olumlu adımların havacılık sektörüne olumlu katkıda bulunabileceği düşüncesiyle dikkatimizi çekiyor. Öte yandan hisseleri dolar bazında 2012 yılında gördüğü düşüş seviyelerini 2016 yılında test etmiş olup, 2016 yılında en düşük seviyesi Temmuz ayında görülen 1.59. Mevcut durumda şirket hisseleri dolar bazında 1.75 seviyelerinde seyrediyor. Türk Hava Yolları hisselerinde yüzde 17 yükseliş potansiyeli ile 6.00 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

TAV Havalimanları: Havacılık sektörü 2016 yılının ilk yarısında yalnızca Türkiye'de değil dünya genelinde durgun bir trend izledi. Buna rağmen TAV Havalimanları ilgili dönemde yolcu sayısını artırdı. Şirketi olumlu etkileyen diğer gelişmeler ise artan havacılık ile duty free gelirlerinde ki yükseliş ve yeni kurulan BTA Lojistik şirketi geliri sayılabilir. Öte yandan İstanbul'un üçüncü havalimanı tamamlandıktan sonra Atatürk Havalimanı'nın TAV kapsamından çıkması, şirket üzerinde yüzde 50 FAVÖK kaybına sebep olacak. Bu da şirket açısından negatif bir unsur olabilir. Ancak TAV'ın mevcut portföyünü büyütme (Gürcistan Tiflis Havalimanı'nda pist ve taksi yolları yenileme çalışmaları] ve yeni havalimanlarını portföyüne katmak için yaptığı çalışmalar olumlu. 2016 yılının genelinde dolar bazında ucuz hale gelen şirket hisseleri dolar bazında 4.00 seviyelerinde işlem görürken, yıl içerisinde dolar bazında en düşük 3.36 seviyesini test etti. Şirket hisselerinde yüzde 19 yükseliş potansiyeli ile 14.00 TL hedef fiyat öngörüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)