Ana SayfaHisse Öneri ListesiDolar bazında ucuz kalan 30 hisse---

Dolar bazında ucuz kalan 30 hisse

2 / 5
Dolar bazında ucuz kalan 30 hisse
29 Ağustos 2016 - 11:24 www.borsagundem.com

"ORTALAMANIN ALTINDA"

BIST-100'ün Ağustos ayı içinde, darbe girişimi sonrasında yükselmiş olduğu seviyeleri koruduğuna dikkat çeken Kapital FX Araştırma Uzmanı Enver Erkan ise, "Dolar bazındaki mevcut seviyelerine baktığımızda halen koruduğu 2.50 seviyeleri rölatif olarak yüksek gibi görülebilir. Ancak darbe girişimi sonrasında endeksin sunduğu iskonto doğal olarak arttı. Aynı zamanda bu dönemde dolar/TL kuru da 3.10-2.90 arasında bir dalgalanma yaşadı. Dolar bazında 2.72 ve sonrasında 2.79 önemli dirençler; kısa vadede 2.52 ve 2.47 seviyelerini de destek olarak görüyoruz. Hali hazırda BıST-100'ün dolar bazında fiyatı 200 günlük hareketli ortalama seviyesinin hemen altında" diyor.

"KARARLARI DOĞRUDAN ETKİLER"

Yatırımcıların hisseye yatırım yaparken dolar ve TL para birimlerindeki değişimleri dikkate almak durumunda olduğunu hatırlatan Erkan, özellikle yabancı oranının yüzde 60 üzerinde olduğu BIST-100'de TL ve doların birbirleri karşısındaki değer değişimlerinin yatırımcıların hisseyi alırken veya elden çıkarırken kararlarına direkt etki ettiğinin altını çiziyor. Çünkü TL'nin dolara karşı değer kaybetmesi demek, eldeki dolarla TL bazında daha çok veya daha ucuza hisse alınabilir demek. Yani hisse TL bazında ucuzluyor. Ancak bu avantaj hisseyi elden çıkarırken tersine dönüyor.

Erkan, yerli yatırımcı açısından kendi paramız TL olduğu için bu durumun çok önemli değil gibi görünebileceğini ancak öyle olmadığını ifade ediyor. Erkan sözlerini şöyle sürdürüyor: "Yabancı yatırımcının hisse kazancını direkt kendi parasına çevireceğinden durumunu çok daha fazla etkiliyor. Dolayısıyla yatırım kararlarını doğrudan etkiliyor. Yatırımcı hisseyi alırken hem TL, hem de dolar bazlı grafiğine bakarsa prim potansiyellerini daha rahat öngörebilir. Çünkü dolar bazında zirvelerde olan bir hissenin fiyatı muhtemelen çok fazla prim yapmayacaktır. Dolar bazında fiyatı ucuz olan hisseler daha fazla prim imkanı sunar" diyor.

Erkan; Garanti Bankası, Tüpraş, İş Bankası, Yapı Kredi, TAV Havalimanları, Migros, Gübre Fabrikaları, Bagfaş, Gözde Girişim ve Alarko Holding hisselerinin dolar bazında ucuz olduğunu düşünüyor.

Alan Yatırım Kıdemli Analisti Eda Önder Öztürk ise Anadolu Canı, THY, Tav Havalimanları, Tüpraş, Akbank, Emlak GYO, Migros ve Turkcell hisselerinin dolar bazında ucuz olduğunu söylüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)